Gepubliceerd op:
6
februari
2024

Sinds het begin van het conflict in Gaza stierven er meer dan 27.000 mensen en geraakten ruim 65.000 mensen gewond. Het overgrote deel van de slachtoffers zijn onschuldige burgers, de meerderheid vrouwen en kinderen.

Sinds het begin van het conflict in Gaza stierven er meer dan 27.000 mensen en geraakten ruim 65.000 mensen gewond. Het overgrote deel van de slachtoffers zijn onschuldige burgers, de meerderheid vrouwen en kinderen. De waanzin en gruwel moet stoppen. Die boodschap werd afgelopen zondag uitgedragen tijdens een waardige en doorleefde manifestatie van ‘Mechelen for Palestine’.

Ook het college van burgemeester en schepenen spreekt zich nu duidelijk uit voor vrede. Ze vraagt dat onze regering, de EU en de internationale gemeenschap een onmiddellijk en duurzaam staakt het vuren in Gaza bepleit en eist. Als stad die vanuit haar geschiedenis een grote gevoeligheid heeft voor mensenrechten, vraagt het stadsbestuur naast de vrijlating van alle gegijzelde burgers een grondig onderzoek naar alle mogelijke oorlogsmisdaden en schendingen van het internationale recht.

Het stadsbestuur van Mechelen roept andere steden, gemeenten en organisaties in ons land op om in naam van de menselijkheid en de vrede deze oproep mee te ondersteunen.

Foto: Jonas Salen