Gepubliceerd op:
1
april
2021

Vanaf 31 maart en met het Paasverlof in aantocht lanceert Visit Mechelen vier nieuwe toeristische wandelingen en fietslussen doorheen de zes dorpen die Mechelen rijk is.

Ze zijn een eerste realisatie binnen een langdurige samenwerking met bewoners en partners om de dorpen verder op de toeristische kaart te zetten.

Uit de vele gesprekken blijkt eens te meer de fierheid om niet alleen Mechelaar, maar ook Leestenaar, Heffenaar, Muizenaar… te zijn. Zij zijn echte ambassadeurs van onze stad. Met de realisatie van vier nieuwe wandel- en fietslussen geven we aan dat Mechelen meer is dan een historische binnenstad, maar ook een prachtige combinatie van dorpsharten.

Visit Mechelen organiseerde tussen 30 november en 9 december 2020 zes digitale gespreksavonden met de bewoners van respectievelijk Muizen, Hombeek, Leest, Walem, Battel en Heffen. Op die manier wilde de stad de krachten en sterktes van elk dorp beter leren kennen, net als de verhalen en plaatsen die het dorp maken.

Ruim 80 bewoners namen deel en gaven input en ideeën voor zo’n 314 mogelijke acties en aandachtspunten. De vier wandel- en fietslussen zijn de eerste realisaties van een hele reeks aan nieuwe toeristische producten waarmee we onze dorpen in de kijker willen zetten. Het bepalen van de routes, de leuke weetjes onderweg en bezienswaardigheden zijn echt het werk van de bewoners zelf en die van onze partners Natuurpunt en Regionaal Landschap Rivierenland.

Met een 34-tal bewoners gaat Visit Mechelen de komende maanden verder aan de slag om nieuwe toeristische producten te realiseren.

Deze vier nieuwe wandelingen en fietslussen zijn er overigens niet alleen voor toeristen van buiten Mechelen. Ook voor de Mechelaar zelf zijn ze de perfecte handleiding om onze stad en dorpen met haar vele gezichten en troeven te leren kennen tijdens deze Paaspauze.

De vier routes

De vier routes zijn vanaf 31 maart te downloaden op www.visitmechelen.be/dorpen en fysiek te verkrijgen in Visit Mechelen (Schepenhuis). De routes zijn heel eenvoudig te volgen via de bestaande bewegwijzering van het wandel- en fietsknooppuntennetwerk in Mechelen.