Binnen de uitvoeringsdiensten van de stad is een speciaal fiets- en voetpadenteam aan de slag. Dit team volgt meldingen over gebreken of hindernissen aan fietspaden en voetpaden op en doet op korte termijn kleine ingrepen.

Meld een probleem aan het openbare domein

Het fiets- en voetpadenteam doet kleine structurele aanpassingen (boorden verlagen, klinkers gelijk leggen, putten opvullen) en houdt fiets- en voetpaden proper (onkruid verwijderen, overhangende takken snoeien of zout strooien bij ijzel). Als laatste is er ook een fietstechnieker, die allerlei herstellingen of aanpassingen uitvoert (zoals het herstellen van kapotte fietskluizen of het aanleggen van schuine goten voor rolstoelgebruikers).

Wachttijd beperken

We streven ernaar om alles wat met netheid te maken heeft binnen de twee dagen op te lossen. Bij andere, structurele problemen hangt het af van de omvang en ernst van het probleem, maar ook hier zal de wachttijd beperkt worden. 

Met de bakfiets

Voor grote ingrepen neemt het fiets- en voetpadenteam de camionette, maar het team verplaatst zich ook vaak met de bakfiets door de stad.