MeMo by Monument ondersteunt en verbindt mantelzorgers van mensen met dementie of geheugenproblemen die nog zelfstandig wonen. Op dit platform staat informatie over dementie, tips van andere mantelzorgers en interessante activiteiten voor mantelzorgers en mensen met dementie. Het deel technologie gaat over hulpmiddelen die steun kunnen bieden bij het zorgen voor iemand met dementie. Bezoek MeMo hier.

Het platform brengt de volgende informatie samen:

  • Informatie & ondersteuning: interessante artikels, boeken, video’s, cursussen, organisaties, etc.
  • Tips & advies: blogberichten door mantelzorgers waarin ze hun verhaal en advies delen rond een verscheidenheid aan onderwerpen;
  • Technologie: blogberichten door mantelzorgers waarin ze hun verhaal en advies delen rond het gebruik van technologie als ondersteuning voor de mantelzorger;
  • Activiteiten en locaties: activiteiten gericht op mantelzorgers en locaties die toegankelijk zijn voor mensen met dementie.

We zijn ervan overtuigd dat een sterk netwerk, meer kennis, inzichten en vaardigheden een verschil kunnen maken voor de draagkracht van mantelzorgers voor personen met dementie. Daarom vinden we het ook belangrijk om samen te werken om de juiste inhoud op het platform beschikbaar te stellen. 

Heb jij waardevolle inhoud om te delen op MeMo by MONUMENT? Of ben je geïnteresseerd om jouw ervaringen te delen in een blogpost? 

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kamala Leemans - kamala.leemans@mechelen.be