Gepubliceerd op:
26
november
2020

Ga je wandelen in het Mechels Broek? Fijn! Kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je van verder en lukt met de bus of trein niet? Parkeer je auto op de ruime parking van De Nekker. Gratis, veel plaats en vlakbij het wandelgebied.

Het Mechels Broek in Muizen is een prachtig natuurgebied en ideaal voor een coronawandeling tijdens het weekend. Maar denk ook even na over hoe je ernaar toe gaat. De laatste weken was het een overrompeling van auto’s aan de ingang. Dat is niet leuk; niet voor de buurt maar ook niet voor de bezoekers.

Kom te voet, met de fiets, bus of trein

De wandeling is via verschillende toegangen het makkelijkst te voet of met de fiets te bereiken. Op de hoek Rijmenamsesteenweg-Ter Doncklaan zijn er veilige fietsstallingen langs beide kanten.

Kom je van verder, dan kan je met de trein naar station Muizen. Da’s op ongeveer 10 minuten stappen van het Mechels Broek. Of je neemt de trein tot in Mechelen, stapt over op bus 3 tot aan halte Brugstraat. Vandaar is het maar 400 meter tot aan de wandeling.

Auto’s op parking De Nekker

Kom je toch met de auto, parkeer je dan op de grote parking van De Nekker. Geef in je GPS ‘Spuibeekstraat’ in. De parking is gratis en er werden extra plaatsen en toiletcabines voorzien. In een paar stappen sta je in het Mechels Broek. Bekijk de kaart onderaan.

Probeerde je deze Mechelse wandelgebieden al eens?

Het Mechels Broek is een prachtig natuurgebied, maar Mechelen telt nog flink wat andere wandelzones en natuurgebieden in de groene rand.

Kijk eens op de pagina’s van Visit Mechelen en Natuurpunt en ga op ontdekking.