Ook (Mechelse) kunstenaars en artiesten willen bijdragen aan Oekraïners in nood. Stad Mechelen biedt daarom een platform aan om werk te schenken voor een veiling ten voordele van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

RADAR, het creatief platform voor jong talent in Mechelen, engageert zich samen met het Cultuurcentrum Mechelen om kunst en performances te verzamelen voor de veiling. Ook de Mechelse schilderes Alma Van Win doneert een werk: De Rechtvaardige Rechters, waarop 10 Nobelprijswinnaars van de vrede staan op de achtergrond van een vergrauwd wereldbeeld. 

De opbrengst van de veiling gaat integraal naar het noodfonds, geactiveerd door het Belgisch Consortium voor Noodhulpsitiuaties 12-12.
100% van de verworven fondsen gaat steeds naar de betreffende campagne.

Wanneer en waar

Zaterdag 4 juni, 14u
Cultuurcentrum Mechelen

Hoe kan je deelnemen?

Als kunstenaar

Schenk je graag een kunstwerk, huiskamerconcert, performance of ander artistiek werk?
Dit kon tot uiterlijk 17 april.

Praktisch

  • Je schenkt max. 1 werk
  • Je zorgt zelf voor vervoer van je werk naar het Cultuurcentrum van Mechelen.
  • Beperking afmetingen en gewicht: het werk moet door 1 persoon gedragen kunnen worden.
  • Zorg voor een goede afbeelding van je werk. Als je bv. een optreden/performance wil schenken, stuur dan een bijbehorende afbeelding in.
  • Werk dat niet verkocht wordt op de veiling komt ook goed terecht. Het zal gebruikt worden voor de aankleding van de noodwoningen. Ook concerten kunnen ter plaatste georganiseerd worden.
  • Een fysiek werk breng je binnen voor 17 april. Meld je aan de balie van het cultuurcentrum: van woensdag tot zondag, 13-18u.
  • De werken worden tentoongesteld in het Cultuurcentrum van 21 april tot 3 juni.

Als kunstliefhebber of sympathisant

Heb je interesse om een werk te kopen?

Schrijf je in voor de veiling op zaterdag 4 juni om 14u. 

Vanaf 21 april tot en met vrijdag 3 juni 2022 kan je een selectie van de aangeboden werken bekijken in het Cultuurcentrum. Van donderdag tot zondag, 13u tot 18u.
Bekijk hier het overzicht van de werken die al zijn aangeboden. 

Vragen?

kunstvooroekraine@mechelen.be