De samenstelling van de Mechelse bevolking verandert voortdurend door allerhande migratieprocessen. Dit levert een erg divers stadsbeeld op. Meer dan 1 op 4 van de Mechelaars heeft een vreemde herkomst, er wonen hier Mechelaars van 138 verschillende nationaliteiten en samen spreken we meer dan 80 verschillende talen. Mechelen is superdivers en daar zijn we trots op. Deze diverse samenleving weerspiegelt zich ook in het Mechelse verenigingsleven. Ook vanuit sport is het belangrijk ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de club. De stad stimuleert Mechelse sportclubs dan ook om te gaan met deze superdiversiteit en werk te maken van een diversiteitsbeleid.

Op 15 en 19 juni 2017 organiseerde de stedelijke sportdienst twee infosessies rond diversiteit in de sportclub. De presentaties vind je hier.

Aan de hand van een diversiteitsovereenkomst vragen we dit engagement concreet te maken. Mechelse sportclubs staan er echter niet alleen voor. De stad Mechelen voorziet namelijk de nodige ondersteuning: 

  1. Financiële ondersteuning: via de subsidies voor sportwerking  - meer info via sportdienst@mechelen.be
  2. Inhoudelijke ondersteuning: via opleidingen en projecten - meer info via diversiteit@mechelen.be

Op zoek naar wat inspiratie? Kijk dan zeker eens op deze website over laagdrempelige sportclubs .