Het Tinelpark kadert binnen het ambitieuze tuinen- en parkenplan van Mechelen. Met het parkenplan creëert de stad een groene gordel van parken die op nauwelijks enkele honderden meters van elkaar zijn verwijderd.

In het noorden van de binnenstad ligt de Tinelsite. De site wordt omgeven door de Tinellaan, de Van Busleydenstraat, de Jodenstraat en de Goswin de Stassartstraat.

Op de Tinelsite moet een groot aantal functies een plek krijgen. Door het combineren van verschillende groene zones wordt het Tinelpark het stadspark in het noorden van de binnenstad. De site zal uitgroeien tot een aangename verblijfplaats. De stadsbibliotheek zal haar intrek nemen in het Predikherenklooster. Daarnaast worden er een aantal woningen en een grote ondergrondse parking voorzien.

Sinds 29 september 2018 kan je al volop genieten van het eerste deel van het park nl. de zone tussen Kazerne Dossin en Het Predikheren.  Het park kent verschillende rustplekken.  Met onder meer de langste zitbank van Mechelen, waarvan het eerste deel nu af is.

In het tweede deel van het park komen er in de toekomst heel wat spelelementen.  Zo zullen kinderen zich volledig kunnen uitleven in de pannakooi en kleine spellandschappen.

Aan de rand van de site ligt Kazerne Dossin. In dit project investeerde de Vlaamse overheid bijna 23 miljoen euro zodat het kan uitgroeien tot het Memoriaal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Het museum opende in 2012 haar deuren.

Ontwerp

Ingang

  • via Goswin de Stassertstraat
  • via  Edgard Tinellaan
  • via Jodenstraat / Kattenbleekstraat

Openingsuren

  • vrij toegankelijk