Mechelen telt maar liefst 8 randparkings en evenveel centrumparkings. Je vindt zeker ergens een plekje. Ontdek alle parkings.

Parkeren kan ook vaak voordelig. Soms zelfs gratis. Hou deze pagina regelmatig in het oog, want in de loop van het jaar komen er nog flink wat voordelen bij.

Gratis 24/7

Op het Douaneplein kan je de hele week, de klok rond gratis parkeren. De parking telt 150 plaatsen en ligt op een kilometer van de Grote Markt.

Gratis op weekend- en feestdagen

Parking Zandpoortvest op de vesten (R12) is gratis op zaterdag, zondag, wettelijke feestdagen en 11 juli. Er zijn 622 parkeerplaatsen en de parking is 24/24u open.

Gratis op zaterdag en koopzondagen

Neem je de gratis Shopping Shuttle? Dan parkeer je gratis op Parking Nekkerhal en Parking Retail Partners. Dat kan elke zaterdag tussen 9 en 19u. Op koopzondagen parkeer je er tussen 13 en 18u. Van daaruit geniet je van een comfortabele rit in de shuttlebus en sta je in een mum van tijd in het stadscentrum.

Gratis op koopzondagen

Parking Keerdok is gratis op koopzondagen tussen 9 en 21u. Je rijdt binnen via de N16 en parkeert op één van de 516 plaatsen. Via de voetgangersbrug stap je zo richting stadscentrum. Vlakbij ligt de aanlegsteiger van de Shopping Shuttle, de gratis pendelboot die vaart tot aan de Haverwerf, pal in het stadscentrum. Op koopzondagen is dat van 13 tot 18u.

Bekijk alle info en data van de koopzondagen.

Gratis Mechels kwartiertje

Wil je snel een boodschap doen? Dan kan je gebruik maken van het ‘gratis Mechels kwartiertje’. Dit kan tot 5 keer op een dag, elk kwartiertje op een andere plaats.

Kortingtickets 1 euro

Kom je shoppen in Mechelen? Dan is de kans groot dat je vanaf half maart een kortingticket krijgt. De handelaars delen er maar liefst 40.000 uit. Met elk ticket betaal je 1 euro minder in centrumparkings Grote Markt, Kathedraal, Veemarkt en Hoogstraat. De tickets zijn geldig tot en met 31 juli 2023.

Nachttarief

In centrumparkings Grote Markt, Kathedraal, Veemarkt en Hoogstraat geldt een nachttarief. Parkeer je er tussen 20 en 8u? Dan betaal je maximum 3 euro.