Mechelen telt maar liefst 6 ondergrondse parkings in de binnenstad, 3 parkings op de vesten en 5 randparkings. Je vindt zeker ergens een plekje.

Parkeren kan vaak voordelig. Soms zelfs gratis.


Een snelle stop

Gratis Mechels kwartiertje

Wil je snel een boodschap doen? Dan kan je gebruik maken van het ‘gratis Mechels kwartiertje’. Dit kan tot 5 keer op een dag, elk kwartiertje op een andere plaats.

Kiss-and-ridezones

Vlak bij het winkelgebied zijn er verschillende kiss-and-ridezones. Ideaal om snel iemand af te zetten of op te halen. En helemaal gratis. Je herkent de zones aan de signalisatie en het gele kader rond de parkeerplaats. Zo hinder je geen andere weggebruikers.

Kortparkeren

In hartje Mechelen zijn er enkele parkeerplaatsen gereserveerd voor kortparkeren. Voor slechts 1 euro parkeer je hier tot 45 minuten. Geldig van maandag t.e.m. zaterdag, van 8 – 20u. Je herkent de parkeerplaatsen aan de signalisatie en hun roze kader. Zondag vallen deze plaatsen onder de gebruikelijke parkeerregels in de stad (maximaal 2u parkeren aan €2,50/u). 

Je betaalt voor kortparkeren op dezelfde manier als bij andere betalende parkeerplaatsen.

  1. Neem een parkeerticketje van de parkeerautomaat die bij de kortparkeerplaatsen staat. Hierop staat de correcte prijs telkens ingesteld.
  2. Start een parkeersessie via sms of een parkeerapplicatie. Doe dit niet al wandelend of vanop een afstand van de auto. Want dan geeft jouw gsm een andere locatie aan waar andere prijzen gelden. 

Een parkeerschijf is niet nodig. 


Langparkeren

Parking Douaneplein: gratis 24/7

Op het Douaneplein kan je de hele week, de klok rond gratis parkeren. De parking telt 150 plaatsen en ligt op een kilometer van de Grote Markt.

Parking Zandpoortvest: gratis op weekend- en feestdagen

Parking Zandpoortvest op de vesten (R12) is gratis op zaterdag, zondag, wettelijke feestdagen en 11 juli. Er zijn 622 parkeerplaatsen en de parking is 24/24u open.

Parking Nekkerhal en Parking Retail Partners: gratis op zaterdag en koopzondagen

Neem je de gratis Shopping Shuttle? Dan parkeer je gratis op Parking Nekkerhal en Parking Retail Partners. Dat kan elke zaterdag tussen 9 en 19u. Op koopzondagen parkeer je er tussen 13 en 18u. Van daaruit geniet je van een comfortabele rit in de shuttlebus en sta je in een mum van tijd in het stadscentrum.

Parking Keerdok: gratis op koopzondagen

Parking Keerdok is gratis op koopzondagen tussen 9 en 21u. Je rijdt binnen via de N16 en parkeert op één van de 516 plaatsen. Via de voetgangersbrug stap je zo richting stadscentrum. Vlakbij ligt de aanlegsteiger van de Shopping Shuttle, de gratis pendelboot die vaart tot aan de Haverwerf, pal in het stadscentrum. Op koopzondagen is dat van 13 tot 18u.

Bekijk alle info en data van de koopzondagen.

Centrumparkings: nachttarief

In centrumparkings Grote Markt, Kathedraal, Veemarkt en Hoogstraat geldt een nachttarief. Parkeer je er tussen 20 en 8 uur? Dan betaal je maximum 3 euro.