Heel wat autoverkeer zal vanaf eind 2021/begin 2022 ondergronds verdwijnen via de Tangent. Super! Want dat betekent dat er bovengronds heel wat plaats vrijkomt voor een aaneengesloten groen- en parkgebied. Er komen drie parken bij met elk een eigen invulling. Daarbovenop wordt een deel van het Colomabos een heus speelbos met avontuurlijke spelprikkels. Kortom, heel wat extra ruimte om te chillen en te spelen in het groen.

Hoe wil jij dat ze eruitzien?

Elk park krijgt een eigen karakter. Zo denken we aan een buurtpark voor jong en oud in het Steenwegpark, een dynamisch en actief Postzegelpark en het Colomapark als een rustige chill-plek. Hoe zie jij de parken voor je? Geef je mening en vul vóór 22 juni 2021 de bevraging in.

Ik geef mijn mening

Wat gebeurt er na de bevraging?

Vanaf 22 juni verzamelen we alle feedback en gaat ontwerpbureau OMGEVING aan de slag om het ontwerp uit te tekenen. Eens het ontwerp klaar is, tonen we het aan de buurt. Dat zal eerder in het najaar van 2021 zijn.

Wanneer zijn de parken klaar?

Dat hangt af van het ontwerp en wanneer de zones vrijkomen.

  • Het stuk Brusselsesteenweg wordt in 2022 uitgebroken tot aan de Europalaan. Daarna kan de inrichting van het Steenwegpark gebeuren.
  • Voor het Postzegelpark dient eerst de tijdelijke parking te verdwijnen. Dat kan pas wanneer de parking aan de Colomalaan klaar is.
  • Het gebied voor het Colomapark is momenteel een werfzone voor het stationsproject. Die zone wordt steeds kleiner waardoor het Colomapark in fases wordt ingericht vanaf 2023.
  • Het speelbos in het Colomabos krijgt vorm in 2022.