De Archie is een plaatsbesparende laadpaal voor rijhuizen, waarbij we de laadpaal tegen de gevel plaatsen. Vervolgens overbrugt het laadpunt het voetpad via de lucht en dus niet via een kabel over het voetpad. Zo blijft de doorgang op het voetpad vrij. Het uitzicht is gelijkaardig aan een regenwaterpijp. Het laadpunt wordt aangesloten op een afzonderlijke meterkast in de woning. 

De Archie is ontworpen om te delen met andere buren in de straat. Via een applicatie gebeuren de afrekening, de reservatie van een laadpaal en een afsprakenregeling. 

Dankzij de Archie hoef je de laadpalen in jouw buurt niet langer na te kijken op beschikbaarheid. Door te reserveren ben je zeker van een laadsessie vlakbij.

Meer informatie over de Archie.

Archie in Mechelen

Vier straten werden geselecteerd om de Archie uit te testen binnen dit project: 

  • Heembeemd 92
  • Adegemstraat 86 
  • Monseigneur Scheppersstraat 30
  • Hoveniersstraat 66

Dit zijn de enige locaties waarvoor Stad Mechelen een goedkeuring heeft gegeven om de gevellaadpalen uit te testen. Momenteel kan er dus nog geen nieuwe Archie in jouw buurt worden geïnstalleerd. We evalueren eerst dit project, vooraleer we de volgende stappen nemen.

Woon je in de buurt van één van deze vier locaties? Dan kan je je wel aansluiten als deelgebruiker van de gevellaadpaal om deze mee te testen. Dit doe je door:

Waarom? 

We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de klimaatverandering. Je energiezuinig verplaatsen is een goed voorbeeld. Dat doe je door vaker de fiets te nemen. Toch de auto nodig? Dan is elektrisch rijden een milieuvriendelijke oplossing. Maar daarvoor zijn natuurlijk voldoende laadplaatsen nodig. Daarom onderzoeken we welke laadpalen het beste beantwoorden aan onze noden.