De Archie is een laadpaal voor rijhuizen, waarbij we de laadpaal tegen de gevel plaatsen. Vervolgens overbrugt het laadpunt het voetpad via de lucht en dus niet via een kabel over het voetpad. Zo blijft de doorgang op het voetpad vrij. Het uitzicht is gelijkaardig aan een regenwaterpijp. Het laadpunt wordt aangesloten op een afzonderlijke meterkast in de woning. 

De Archie is ontworpen om te delen met andere buren in de straat. Via een applicatie gebeuren de afrekening, de reservatie van een laadpaal en een afsprakenregeling.

Meer informatie over de Archie.

Archie in Mechelen

Vier straten werden geselecteerd om de Archie uit te testen binnen dit project: 

  • Heembeemd
  • Adegemstraat
  • Monseigneur Scheppersstraat
  • Hoveniersstraat

Dit zijn de enige locaties waarvoor Stad Mechelen een goedkeuring heeft gegeven om de gevellaadpalen uit te testen. Momenteel kan er dus nog geen nieuwe Archie in jouw buurt worden geïnstalleerd. We evalueren eerst dit project, vooraleer we de volgende stappen nemen.

Woon je in de buurt van één van deze vier locaties? Dan kan je wel aansluiten als deelgebruiker van de gevellaadpaal om deze mee te testen. Scan de QR-code op de laadpaal indien je graag aansluit bij een deellaadgroep voor een van deze vier laadpalen.

Waarom? 

We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de klimaatverandering. Je energiezuinig verplaatsen is een goed voorbeeld. Dat doe je door vaker de fiets te nemen. Toch de auto nodig? Dan is elektrisch rijden een milieuvriendelijke oplossing. Maar daarvoor zijn natuurlijk voldoende laadplaatsen nodig. Daarom onderzoeken we welke laadpalen het beste beantwoorden aan onze noden. 

Update project

Op 27 oktober 2023 werden drie van de vier gevellaadpalen opgestart. De laadpaal in de Adegemstraat moet nog even wachten tot de werken daar zijn afgerond. Nu start een proefperiode waarin de gevellaadpalen uitgebreid getest en geëvalueerd worden.