Gepubliceerd op:
11
maart
2022

Pandschap Rivierenland helpt huiseigenaars bij de duurzame renovatie van hun leegstaande woning. In ruil verhuren de eigenaars voor minstens 9 jaar de woning via het Sociaal Verhuurkantoor in Mechelen.

Pandschap Rivierenland helpt leegstaande panden terug bewoonbaar te maken. Hun hulp gaat van opvragen en vergelijken van offertes, tot aanvragen van premies en coördinatie van de werken. Ook zijn ze bereid om renovatiekosten te prefinancieren. Ze maken een voorstel op maat en nemen de kopzorgen van de huiseigenaar weg. Bovendien gebeuren alle renovatiewerken op een duurzame manier.  

In ruil voor de logistieke en soms zelfs financiële hulp verhuurt de eigenaar voor minstens 9 jaar het pand via het Sociaal Verhuurkantoor in Mechelen (SVK). Deze organisatie helpt gezinnen en alleenstaanden aan een plek om te wonen. Het SVK is zo de brug tussen eigenaars en verhuurders. 

Alleen maar voordelen dus... Want dankzij de hulp van Pandschap Rivierenland maken huiseigenaars hun leegstaande panden terug bewoonbaar, waardoor ze minder kopzorgen hebben. Renovaties gebeuren op een duurzame manier. En tot slot pakt dit initiatief de wachtlijsten voor sociaal verhuur aan.  

Hebt u een leegstaand, te renoveren of onderbenut pand? Dan is Het Pandschap Rivierenland misschien iets voor u. Contact opnemen kan via patrick@pandschaprivierenland.be.


Met dit project dragen we bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)

SDG 1: geen armoedeSDG 3: goede gezondheid en welzijnSDG 7: betaalbare en duurzame energie