Jong of oud, rijk of arm, alleen of met je gezin, meer of minder mobiel, ... Iedereen is welkom in de samentuin in het Caputsteenpark. Deze tuin wordt onderhouden door gedreven buurtbewoners. Zij nemen alle beslissingen samen, verdelen de taken en doen aan ecotuinieren: tuinieren met respect vor de natuur. De groenten worden ook samen geoogst, en daarna verdeeld.

Daarnaast geven de samentuiners ook infosessies over thuiscomposteren en composteren in compostbakken. Buurtbewoners kunnen bovendien gebruikmaken van de compostbakken in het park na het volgen een infosessie en registratie.

De minimoestuin kan dan weer worden gebruikt als handleiding en lesmateriaal voor scholen in de buurt .

Samentuin Caputsteenpark

Benieuwd naar de verhalen van de samentuiniers, wens je deel te nemen (of op de wachtlijst te komen) ? Neem dan contact op via moestuincaputsteen@gmail.com of volg hun verhalen zeker op hun Facebookpagina. Of ga een kijkje nemen in de samentuin (circa 1150m²) die sinds 2022 werd uitgebreid. In de oneven weken komen de samentuinders op dinsdagavond en zaterdagochtend samen. In de even weken op donderdagavond en zondagochtend.