Gepubliceerd op:
11
mei
2022

Op zondag 5 juni dompelen we je onder in de toekomst van het Keerdok. Kom even langs tussen 13 en 17u, snuif de sfeer op en ontdek alles over het project.

Het hotel is er al, de nieuwe parking schiet uit de grond en de bruggen zijn gelegd. Het Keerdok is binnenkort de nieuwe hotspot van Mechelen om te wonen en te genieten in het groen. Om al in de sfeer te komen, wordt Keerdok op zondag 5 juni weer even Sfeerdok (13u – 17u). Hét moment om kennis te maken met heel het project.

Opening fiets- en voetgangersbrug

Klokslag 13u gaat de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Afleidingdijle feestelijk open. Fiets of stap er eens over en geniet even op de 55 meter lange bank over het water.

Werfbezoek parking Keerdok

De werken aan de nieuwe parking gaan flink vooruit. Dit najaar is hij klaar met een 500-tal parkeerplaatsen, fietsenstallingen, elektrische laadpalen en auto- en fietsdeelplaatsen. Maar dat is nog niet alles. Er komt een lokale supermarkt en kantoren en het groene dakterras trakteert je op een adembenemend uitzicht over de stad.

Benieuwd? Volg de route en je krijgt een goed beeld van hoe dit gebouw er zal uitzien.
Zorg voor aangepast schoeisel zodat je makkelijk op de werf kan stappen. De werf is moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Blik op de toekomst

Hoe zal Keerdok evolueren naar een nieuwe stadswijk met pleinen, parken en woningen? In het parkeergebouw doen we alles uit de doeken op de infomarkt.

Je krijgt er algemene informatie over het hele project én kan projectontwikkelaars Cores Development, Global Estate Group en Kairos/Mont-real persoonlijk aanspreken.

Plannen voor een nieuw stadspark

Aan de Inter-Betonsite ontdek je de plannen voor het nieuwe stadspark. Samen met Regionaal Landschap Rivierenland vertellen we hoe we van deze verharde site een natuurparel maken.

Tijdelijke invulling

Ontdek The Aware House die van het vroegere AS Adventure een heuse bewegingsruimte en indoor skatepark maakte. 

Deze zomer kan je opnieuw zwemmen in het Keerdok. Verneem er alles over aan de kade van het Keerdok.

Badeendjesrace

Doe mee met de badeendjesrace op de Afleidingsdijle en steun ineens Mechelse goede doelen. Een organisatie van Ronde Tafel Mechelen.

XL-terras aan Keerdok

Voor Sfeerdok breidt het Van der Valk Hotel haar terras uit tot een XL-terras waar je terecht kan voor een hapje en drankje.

Sfeer

Tijdens je wandeling doorheen het project kom je ongetwijfeld de artiesten van Chasse Patate en de Peetjes tegen. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

Hoe geraak je er?

Startpunt is de werf van parking Keerdok. Kom met de fiets via het jaagpad. Je auto raak je makkelijk kwijt op de bedrijfsparking van Fluvius, bereikbaar vanaf de N16. Iedereen is van harte welkom! Kom dus zeker eens de sfeer opsnuiven.