Gepubliceerd op:
28
maart
2019

Met de Smart Belgium Awards bekroont Belfius innovatieve projecten die een antwoord bieden op uitdagingen van onze samenleving. Twee projecten met een Mechelse link, maken dit jaar kans op een award. Voor de publieksprijs rekenen we op jouw stem.

De Belfius Smart Belgium Awards 2018, een organisatie van Belfius in samenwerking met Mediafin, richten zich naar de publieke, bedrijfs- en sociale sector die op een slimme manier een antwoord bieden op de uitdagingen van vandaag en morgen. De awards worden uitegereikt door een professionele jury. Voor de publieksprijs kan iedereen zijn stem uitbrengen vanaf maandag 1 april.

Memoride van Zorgbedrijf Rivierenland
Genomineerd in de categorie ‘Smart City Award 2018 ≥ 30.000 inwoners’ & voor de publieksprijs

Zorgbedrijf Rivierenland kreeg een nominatie voor hun Memoride. Daarbij kunnen bewoners dankzij Google Street View fietsen in de buurt waar ze woonden. De fietstochtjes in groep zorgen vaak voor leuke gespreken en verbeteren zo de verbondenheid. Meer info over het project lees je op de website van de Belfius Smart Belgium Awards.

Stem nu!

IEP-Site (Inclusieve Economische Participatie) van Universiteit Antwerpen i.s.m. Stad Mechelen
Genomineerd in de categorie ‘Smart Care Award’ & voor de publieksprijs

Universiteit Antwerpen werd genomineerd voor de IEP-site in de Augustijnenstraat. Een project waarvoor ze nauw samenwerken met de stad. Dit project geeft maatschappelijk kwetsbare jongeren de kans om kennis te maken met de arbeidsmarkt en verschillende sectoren. Ook over dit project lees je meer op de website van Belfius Smart Belgium Awards.

Stem nu!

Eén publieksprijs en Vijf ‘Smart Awards’

Er worden vijf awards uitgereikt, verspreid over drie categorieën. Een professionele jury kiest wie er uiteindelijk met de prijs naar huis gaat. Voor de publieksprijs rekenen we op jouw.

 • 1 Publieksprijs

  Vanaf 1 april tot en met 17 april kan iedereen met een geldig emailaders zijn/haar stem uitbrengen op één of meerdere projecten.

 • 1 Smart Care Award

  De Smart Care Award bekroont de beste inzending op het vlak van technologische ontwikkeling, research, maatschappelijke impact en innovatie binnen de domeinen gezondheidszorg en onderwijs in de categorie voor instellingen uit de zorg- en onderwijssector. Alle instellingen uit de zorg- en onderwijs-sector kunnen projecten voor deze Smart Care Award indienen.

 • 2 Smart City Awards

  Deze Smart City Awards bekronen de slimste projecten van lokale overheden (steden, gemeenten, OCMW’s, autonome regies, hulpverleningszones en politiezones) of intercommunales. Er is een categorie voor lokale overheden/intercommunales met meer dan 30.000 inwoners en een categorie voor lokale overheden/intercommunales met minder dan 30.000 inwoners.

 • 2 Smart Company Awards

  De Smart Company Awards gaan naar bedrijven die het meest innovatieve en succesvolle project ontwikkelden op het vlak van technologische ontwikkeling, research, maatschappelijke impact en innovatie. Ook bij deze award zijn er twee categorieen, gebaseerd op de jaarlijkse omzet van de bedrijven en de intercommunales.