Het vorige Karmelietessenklooster krijgt een indrukwekkende make-over. In het gebouw komen verschillende functies: ontmoeten, werken en kunst. De kloostertuin zal vernieuwd worden en blijft publiek toegankelijk.

Plannen

In het vernieuwde Karmelietessenklooster komen verschillende functies: het hoofdkantoor van Indaver, werkplekken, een ontmoetingsruimte en een kunstgalerij. Het gebouw wordt toegankelijk voor publiek. Zo kan iedereen van dit prachtige, voormalige klooster genieten.

De binnentuin krijgt trouwens ook een nieuwe inrichting. En hopelijk creëert dit mogelijkheden. Want de ruimte zou kunnen dienst doen als tentoonstellingsruimte, plek om elkaar te ontmoeten ... Dit zal heel wat levendigheid creëren.

Het project zal het historische karakter van het gebouw respecteren, maar zorgt tegelijkertijd ook voor nieuwe, originele structuren waarbij ontmoeting centraal komt te staan.

Timing

Als alles goed loopt, starten de werken in 2025.

Historiek

Van woonhuis tot ziekenhuis, wapenzaal van Karel V en danszaal. Sinds de 14de eeuw doet het gebouw al dienst voor verschillende doelen. In 1845 kochten de Karmelietessen, een religieuze orde afhankelijk van bedelen of liefdadigheid, het gebouw om er een nieuwe stichting te beginnen. Sinds 1999 is het gebouw hoofdkantoor van Indaver.

Partners

Ligging

Tussen de Dijle en de Adegemstraat, pal in onze binnenstad, vind je het Karmelietessenklooster.