Wonen in groene oase

Waar meer dan 50 jaar de betoncentrale van Inter-Beton actief was, verrijst binnenkort D’île Malines. Dat zijn 50 appartementen, verdeeld over twee gebouwen met 15 en 35 wooneenheden. Er is ook ruimte voor een café of restaurant met terras naar het park. Bewoners kunnen hun auto kwijt in 40 ondergrondse parkeerplaatsen. Er komen laadpalen en een fietsenstalling voor 150 fietsen en 8 bakfietsen.

De appartementen zijn volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Alle ruimtes worden verwarmd via geothermie met een grondwaterwarmtepomp. Extra energie komt via riothermie, een techniek die warmte haalt uit het rioleringswater. Hiervoor worden de gebouwen aangesloten op de nieuwe Aquafincollector. Er komen zonnepanelen op alle hoofddaken en er worden groendaken voorzien. Overtollig water van de daken wordt opgevangen en gebruikt voor de spoeling van toiletten.

De verhuis van Interbeton en de verkoop van de gronden aan projectontwikkelaars Global Estate Group en DCA waren het startschot voor de uitwerking van de plannen. Studio Jan Vermeulen en AP/ART architecten stonden in voor het ontwerp. Global Estate Group realiseert de nieuwbouw en financiert mee de parkaanleg.

D'île Malines, dat zijn 50 appartementen verdeeld over twee woonvolumes in het groen