Momenteel is er een RUP actief waarbinnen enkele realisaties onder de namen Alstomsite, Antvest, Durabrik, KFC Muizen, en Stonos Invest plaatsvonden. 

Al is er een nieuw RUP nodig, want er liggen nog mooie plannen klaar voor deze plek. Meer info.

Alstomsite

Deze site ligt buiten het RUP maar de aangrenzende straten nl. de Luyzenbergstraat en de Lotelingstraat behoren wel tot het RUP Spreeuwenhoek.
De Alstomsite bevat 3 projecten: 

Antvest

Op 22 augustus 2019 kreeg de ontwikkelaar een omgevingsvergunning voor het bouwen van 23 eengezinswoningen (8 halfopen en 15 gesloten) in dit gebied.

Durabrik

Achter de Alstomsite bouwt Durabrik 52 geschakelde woningen en een aantal appartementen. De eerste fase start met de bouw van 18 gezinswoningen en 8 appartementen ter hoogte van de Lotelingstraat. Meer info vind je op de website van Durabrik

KFC Muizen

Voetbalclub KFC Muizen kreeg intussen een nieuwe plek thuis voor hun terreinen en kantine. Sportievelingen kunnen zich hier helemaal uitleven op 4 pleinen waarvan 1 officieel kunstgrasveld, 2 jeugdkunstgrasvelden en 1 natuurgrasveld. 
In het nieuwe gebouw vind je tien kleedkamers, drie scheidsrechterkleedkamers, een polyvalente vergaderzaal én een ruime cafetaria met zicht op de speelvelden.

Stonos Invest

In de Leemputstraat staan drie urban villa’s, bestaande uit 21 appartementen. Samen kregen ze de naam Villa Verde. Wonen in ‘t groen mag je hier letterlijk nemen: de villa’s staan pal in een parkzone met speelbos en zijn omringd door een ‘langzaam verkeer’ netwerk. Fiets- en wandelpaden zorgen voor de nodige verbindingen. Ondergrondse parkings halen geparkeerde auto’s voor een groot deel uit het straatbeeld.