Circulair Ondernemen, dat is het ondernemen van de toekomst. Onze natuurlijke grondstoffen en brandstoffen zijn eindig, onze afvalbergen lijken stilaan eindeloos. Hier geen rekening mee houden in je businessplan is blind zijn voor de toekomstige uitdagingen binnen het ondernemerschap. 

Mechelen wil een voortrekkersrol spelen in Impact Ondernemen. Ondernemen met oog voor de toekomst, waarbij cirkels gesloten worden, sociale arbeid slim ingezet wordt, hergebruik en duurzaamheid centraal staan. Zorg ervoor dat jouw businessplan geen wegwerpproduct wordt en maak een afspraak met het Circulaire Ondernemersloket. Onze collega's staan klaar om samen met jou te kijken hoe je je business kan klaarstomen voor de toekomst.

Of ga al eens een kijkje nemen bij Impact Factory. Want in het kernwinkelgebied wordt er de komende jaren een site ontwikkeld die een broedplaats voor Impact Ondernemen moet worden. Deze samenwerking tussen Stad Mechelen en het Stadsmakersfonds moet uitgroeien tot een plek voor educatie, inspiratie, (co-)creatie en ondernemen.