Vandaag bouwen we aan het Mechelen van morgen. Waar het aangenaam wonen en werken is.

In de stad van de toekomst gaan erfgoed en vernieuwing hand in hand. Straten en pleinen kleuren groen, met overal parken en grote natuurgebieden in de rand. Klimaatneutraal wonen, verdichting en ontharding liggen aan de basis van een duurzame stad. Een gezonde mix van wonen en werken zorgt voor levendige buurten. Met alles wat je nodig hebt op wandel- of fietsafstand. We zijn vlot bereikbaar voor toeristen, pendelaars en leveranciers. Innovatieve en slimme bedrijventerreinen vergroten onze economische rol in de regio.

Het Mechelen van Morgen getuigt van visie. Met oog voor de noden van bewoners en bezoekers, maar ook voor die van de ondernemers.

Een aangenaam stadscentrum

Stad Mechelen streeft naar een leefbare, aantrekkelijke en groene stad. We zetten sterk in op de heraanleg van straten en pleinen. Daarnaast is de volledige binnenstad een fietszone en zijn verschillende zones autoluw. Op die manier maken we het winkelgebied nog aangenamer voor inwoner en bezoeker.

De systematische verfraaiing van de binnenstad zorgt voor een grotere aantrek aan shoppers. Maar ook diverse stadsvernieuwingsprojecten vlak bij het centrum zorgen in de toekomst voor een groeiend potentieel aan klanten én werknemers. 

Nieuwe ruimte voor bedrijvigheid

Mechelen blijft ook investeren in toekomstgerichte ruimte voor bedrijvigheid. Talrijke stadsvernieuwingsprojecten mikken op een gezonde mix van wonen en werken. Maar er is ook ruimte voor de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen en industriezones.

Stadsvernieuwingsprojecten

Ontdek alvast deze interessante stadsvernieuwingsprojecten die in Mechelen op til staan.