Demografie

Mechelen behoort tot de koplopers van snelst groeiende steden in België. Vandaag telt onze stad 87.307 fiere Mechelaars. In 2016 waren dat er 84.743. Intussen bereiden we ons volop voor op de evolutie naar een stad met maar liefst 100.000 inwoners.


Verjonging

Als je vergelijkt met het Vlaamse gemiddelde zie je dat Mechelen een jonge stad is. De demografische groei van de afgelopen 15 jaar is mee te danken aan de verjonging van de Mechelse bevolking. In 2005 telden we 18.227 Maneblussers tussen 0 en 19 jaar. In 2021 waren er dat al 24.503. Ook bij de 18-64 jarigen zie je deze vergroening tegenover het Vlaamse gemiddelde.

Een jonge dynamische bevolking met maximale groeikansen. Dat maakt Mechelaars tot geschikte werknemers, partners of klanten van jouw onderneming. 


Koopkracht

De gemiddelde koopkracht is de laatste jaren sterk gestegen. Samen met de sterke demografische groei betekent dat dus een vergroot bestedingspotentieel.


Toerisme

Mechelen trekt jaarlijks meer toeristen aan. Dat is naast Visit Mechelen ook dankzij Meet in Mechelen. Meet in Mechelen leert bedrijven Mechelen op een andere manier kennen via MICE (Meetings, Incentives, Conventions en Exhibitions).


Ligging en Bereikbaarheid

Mechelen is centraal gelegen binnen Vlaanderen en Europa. Zo ligt Mechelen tussen de grootste luchthaven en de grootste zeehaven van het land, is het gelegen tussen vier universiteitssteden en
is door de nabijheid van de luchthaven en de internationale treinstations ook vanuit het buitenland heel snel bereikbaar. Mechelen heeft de kracht van een grote centrumstad, maar is tegelijk klein genoeg om persoonlijk en nabij te zijn.