Stef LernousMechelaar en theaterregisseur Stef Lernous, artistiek directeur van Abattoir Fermé, volgt in september 2017 Circus Ronaldo op als Mechels stadsartiest. 

In 1999 richtte Stef Lernous samen met Nick Kaldunski en Tine Van den Wyngaert theatergezelschap Abattoir Fermé op. Tijdens de beginjaren werkten ze vooral met lokale jongeren, liefhebbers en muziekgroepen. Vanaf 2002 zette het gezeschap de verdere professionalisering in, met ondersteuning van Kunstencentrum NONA, en sinds 2006 kreeg het gezelschap een structurele erkenning door Vlaanderen. Sindsdien verovert Abattoir Fermé  België en buitenland, kregen ze de Vlaamse Cultuurprijs en werden ze gesleecteerd voor het Theaterfestival. Ook in het buitenland viel het gezelschap in de prijzen. Zoals 'best piece of 2015' voor het stuk 'Nymf' in Seoul, Zuid-Korea.  

De artistieke interesse van Stef Lernous gaat vaak uit naar maatschappelijke randfiguren, groteske vormen en thema’s uit de taboesfeer. 

Veelzijdige artiest

Stef Lernous is docent aan het RITS School of Arts. Voor de Vlaamse Opera regisseerde hij twee operaproducties. In 2012 sprak hij op het Theaterfestival de State Of The Union uit. Voor de zender Acht maakte hij een televisiereeks en in 2016 was hij curator voor de tentoonstelling Divine Decadence in het Kasteel van Gaasbeek.