Op zaterdag 23 maart opende de eerste stiltetuin officieel zijn deuren voor het publiek. Vanaf nu kan je drie keer per week een bezoekje brengen aan de historische tuin van het aartsbisschoppelijk paleis.

In samenwerking met het aartsbisdom Mechelen-Brussel en de provincie Antwerpen opent de stad Mechelen haar eerste officiële stiltetuin: een groene oase van rust en stilte in de binnenstad. Tot voor kort was de historische tuin van het aartsbisschoppelijk paleis, de woonplaats van aartsbisschop Jozef De Kesel, gesloten voor het publiek. Daar komt nu verandering in. Dit stukje groen tussen de Wollemarkt en de Schoutestraat wordt een openbare plek waar je kan genieten van de stilte en even tot rust kan komen.

Publieke toegang

Dankzij de restauratiewerken van de gebouwen in de tuin zelf, namelijk de Lourdesgrot, het tuinpaveljoen, twee tuinbergingen en de tuinmuur, wordt de tuin toegankelijk gemaakt voor bezoekers. De stiltetuin past in het plaatje van het Mechelse parken- en tuinenplan waarbij we onderbenutte groene ruimtes optimaliseren en teruggeven aan de Mechelaars.

 

Praktisch

Je kan de stiltetuin bezoeken op woensdagnamiddag van 13 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur. Om wat langer van de zomerzon te genieten is de tuin van april tot en met september open tot 19 uur. De ingang bevindt zich in de Schoutestraat.