In Walem zijn verenigingen, clubs en bewonersgroepen actief of hebben een sterke band met Walem maar hebben elders een vaste afspraakplaats of lokaal.  Allen spelen ze een grote rol in het sociale leven van het dorp. 

De lijst is opgemaakt in willekeurige volgorde. 

De pagina is nog onvolledig en wordt verder aangevuld. Stuur ons je informatie om de pagina te vervolledigen.


De Slijkvissers Walem v.z.w.

Vereniging ter promotie van hengelsport, zowel met vaste hengel als feeder hengel.

Voor leden vrij toegankelijk behalve op wedstrijd dagen en dit van april tot oktober (seizoen). Dinsdag vrije namiddag wedstrijden (dus ook niet leden mits dagprijs). Donderdag voor veteranen (leden). Zaterdag en zondag = mengelmoes = club, inter club, verhuurd, vrij wedstrijden met sponsors.

Nog geen aparte junior wedstrijd, wegens te gering aantal. Terras voor supporters, steunende leden en passanten, in groene rustige omgeving.


Tafeltennisclub Walem TTC

Tafeltennisclub Walem TTC promoot al meer dan 50 jaar tafeltennis in de regio Mechelen.

Mogelijkheid om tafeltennis te spelen in een degelijke accommodatie (8 tafels). Gemoedelijkheid van een kleine club waar iedereen elkaar kent en spelplezier op de eerste plaats komt (wat niet betekent dat we niet willen winnen ;-)).

Aantrekkelijk lidmaatschap.

Kom eens op een maandagavond een balletje slaan en misschien wil jij 1 van onze ploegen versterken.


Vriendenhof Walem

Is een basketbalclub opgericht in 1999 met 55 leden. De activiteiten gaan door in Sporthal Arena in Walem: trainingen op dinsdag en donderdag, telkens van 20.30 tot 22u. De twee ploegen spelen in competitie hun thuismatchen na elkaar op zaterdag: B-ploeg (4de provinciale) start om 18.30u, de A-ploeg (1ste provinciale) begint om 20.30u.


KFC Walem

Voetbalvereniging gesticht in 1965.

1ste elftal speelt momenteel in 2de provinciale KBVB, Voetbal Vlaanderen.

De jeugd spelertjes spelen gewestelijk niveau van U6 tot U15 maar ze willen graag in de toekomst U17 en U21 toevoegen. Alle kandidaat-spelers meer dan welkom!

Om al die ploegen te begeleiden zoekt men steeds gemotiveerde trainers en delegee's.


FERM WALEM

FERM organiseert allerhande ontspannende activiteiten voor vrouwen van alle leeftijden.

Aansluiten bij Ferm is een ideale manier om nieuwe dames te leren kennen of deel te nemen aan creatieve of sportieve activiteiten of op culturele uitstap te gaan.


De Walemsestoempers

Wij zijn een groep fietsvrienden, waarbij niet enkel de snelheid telt, maar bovenal de kameraadschap. Wij fietsen tijdens het seizoen (april - 1ste week van september) elke dinsdag- en donderdagavond om 19u. Ook zondagvoormiddag vind je ons terug op de weg en dit van maart tot oktober. Verder plannen wij elke maand van het seizoen een klassieker om eens verder onze streken te verkennen.

Groep A: richtsnelheid 30 km/h. Vertrek 8u; Groep B: richtsnelheid 28 km/h. Vertrek: 9u; Groep C: richtsnelheid 26 km/h. Vertrek 9.30u.


Sportastix vzw

Sportastix vzw heeft als voornaamste doel kinderen en jongeren de kans geven om verschillende sporten te beoefenen onder deskundige begeleiding in een gezellig kader. Naast sportkampen in de vakantie biedt Sportastix ook wekelijkse multimove lessen voor kleuters.


 Wandel(donderdag)

Elke 2de donderdag van de maand om 13.30u is het dorpshuis afspraakpunt voor een wandeling in de omgeving. Je kan kiezen uit een lange  (± 7 km) of een korte (± 3 km) wandeling. Nadien is het mogelijk om samen iets te gaan drinken (niet verplicht). Het doel is bewegen en ontmoeten. 


Natuurbehoud Battenbroek VZW

Wij bekommeren ons over de natuur in Battenbroek. Wij organiseren wandelingen, opruimacties, enz....

  • Battenbroek 1A 
  • Dirk Verreth - 0468 24 34 09
  • Rudy Derutter - 0484 44 32 42

Dorpsraad Walem

Dorpsraad Walem bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die jaarlijks diverse evenementen organiseert binnen het dorp.

​Hiermee wordt de samenwerking tussen de verenigingen van Walem bevordert en het gemeenschapsgevoel versterkt.

Er wordt zo gelegenheid geschept om op te komen voor het dorp Walem en mee zorg te dragen voor de leefbaarheid, de ontwikkeling, de gezelligheid en de tevredenheid van het dorp en de dorpsgenoten.