Ga je op stap? Draag lichte en losse kledij, een hoofddeksel én een zonnebril. Smeer je in met zonnecrème en drink voldoende. Met een drinkbus in de hand, doorkruis zonder problemen de hele binnenstad. Wordt het je te heet? Zoek dan een plekje waar het wat koeler is.

Drinkwaterpunten in de binnenstad

Bovendien kan je op verschillende plaatsen je drinkbus gratis bijvullen met kraantjeswater. Bij een drinkwaterfonteintje van Pidpa bijvoorbeeld. Maar ook in de lokale dienstencentra of sociaal restaurant Refuge. Stap er dus gerust binnen en vraag waar je jouw drinkbus kan bijvullen. Voel je de temperatuur stijgen, ga dan op zoek naar een koel plekje zoals een park of een kerk.

Tijdens vieringen is het niet mogelijk om de kerk binnen te gaan voor drinkwater, maar verder geldt het aanbod altijd tijdens de openingsuren. Daarnaast kan het ook dat er tijdelijk alternatieve openingsuren van kracht zijn door de coronamaatregelen.

Zonnecrèmepalen

Op heel zonnige dagen is het belangrijk om voldoende zonnecrème te smeren. Je neemt dus best zonnecrème mee als je op stap gaat. Dankzij ziekenfondsen OZ en Partena vind je in het centrum ook twee zonnecrèmepalen. Ze staan vlak naast de drinkwaterfonteinen in de Befferstraat en Onder-den-Toren. Deze zogenaamde SMOTspots zijn slimme verdeelpalen met gratis zonnecrème, factor 30. Ingebouwde sensoren meten ook de UVindex, het licht en de temperatuur. Dankzij deze sensoren word je ook geinformeerd over hoe vaak je moet smeren. Want hoe harder de zon schijnt, hoe vaker je het smeren moet herhalen om beschermd te blijven.

Drinkwaterpunten in de lokale dienstencentra van Zorgbedrijf Rivierenland

Luwteplekken

Wordt het je echt even te heet? Zoek dan een koel plekje op in de stad. Een kerk is bijvoorbeeld de ideale plek om even af te koelen. Een overzicht van de Mechelse kerken en de openingsuren vind je op www.torensaandedijle.be

Ook in de vele parken en tuinen in de binnenstad vind je altijd wel een schaduwrijk plekje waar je even kan uitrusten. Bekijk een overzicht van de Mechelse parken en tuinen.