Gepubliceerd op:
30
juni
2023

Water. Zo vanzelfsprekend. Of toch niet? Deze zomer biedt Ecomens iedereen, van de toevallige passant tot de internationale toerist in de kathedraal een gratis impressie-tentoonstelling rond het thema water. Doorlopend open en gratis toegankelijk.

Via een aantal treffende beelden brengt Ecomens zowel water in het dagelijks leven als in de liturgie en de kerk tot leven. Hoe lang zouden we Mechelen van drinkwater kunnen voorzien als we de volledige Sint-Romboutstoren zouden vullen met water? En als ik die hippe nieuwe jeans koop, hoeveel waterverbruik zit daar dan achter? Hoe maak ik deze zomer mijn stadstuin klimaat- en waterrobuust, zodat ik niet elke dag water moet sproeien? Hoe maakt de Stad Mechelen jouw straat klaar voor een watersterke toekomst? Waterarmoede van gezinnen, bestaat dat in Vlaanderen? En waar kan je terecht voor bijstand en wat doen we er concreet aan?

We nodigen iedereen uit om zijn eigen plan of voorstel rond duurzaam omgaan met water of waterbesparing te delen op ons ideeënbord.

Er wordt ook stilgestaan bij water en zijn betekenis in de liturgie en onze kerk, ook vandaag nog. Afsluitend kan iedereen een verfrissend glas lekker drinkbaar kraanwater nemen om de dorstige ziel bij warm weer te laven.

Praktisch

  • Hoofdingang Sint-Romboutskathedraal - Onder den Toren
  •  tot en met 
  • Gratis toegang