Gepubliceerd op:
16
mei
2024

Het aantal verkeersongevallen in onze stad daalt verder.

We konden de cijfers van verkeersongevallen in 2023 vergelijken met de jaren ervoor. Het doel is natuurlijk om deze aantallen zo laag mogelijk te houden. En hier slagen we meer en meer in. De investeringen in veiligere wegen, conflictvrije kruispunten en betere fietsroutes werpen hun vruchten af.

Enkele feiten op een rij.

Binnenstad

In 2023 waren er 20% minder verkeersongevallen met stoffelijke schade (bijvoorbeeld een beschadigde auto) ten opzicht van 2022. Voor dezelfde periode zien we ook een daling van 10% voor ongelukken met gewonden.

De stadsring

In 2023 steeg helaas het aantal verkeersaccidenten met stoffelijke schade met 58% ten opzichte van 2022. Voor verkeersongevallen met gewonden merken we dan weer een daling op van 17%.

Om en rond Mechelen

Hier blijven de cijfers eerder stabiel. In 2023 waren er 1% minder minder ongelukken met stoffelijke schade ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal ongevallen met gewonden daalt met 2%.


Krijg elke maand het laatste nieuws in verband met mobiliteit in jouw inbox. Schrijf je in op de nieuwsbrief mobiliteit.