Gepubliceerd op:
5
maart
2018

Mechelse NGO’s en vierde pijlerorganisaties kunnen een project indienen in het thema 'Kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen.

Mechelen Mondiaal is een campagne van de stad Mechelen, in samenwerking met de Mondiale Raad in Mechelen. Mechelen Mondiaal loopt tweejaarlijks en bundelt activiteiten in Mechelen rond één bepaald thema.

Voor 2018-2019 kozen de stad en de Mondiale Raad voor het thema Kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen. Via allerlei activiteiten wordt dit thema onder de aandacht gebracht in Mechelen.
Mechelse NGO’s en vierde pijlerorganisaties kunnen een project dat past in dit thema indienen en zo een budget van ruim 33.000 euro in de wacht slepen (1 prijs binnen elke categorie).

Kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen

Dit traject is een grote meerwaarde voor de organisaties in de Mondiale Raad gebleken, maar ook voor de betrokkenheid van de Mechelaar bij het Mondiaal Beleid. Het nieuw thema onderwijs zal breed benaderd worden: het gaat niet alleen over onderwijs in de klassieke betekenis, maar ook over levenslang leren.

De voorbije twee cycli steunde de stad projecten rond:

  • Kinderrechten (2014-2015)
    • Togo Debout
    • Plan International België
  • Duurzaamheid (2016-2017)
    • Solid
    • Broederlijk Delen 

Een dossier indienen

Dien je dossier ten laatste in op 30.05.2018. Een aanvraag indienen, kan via het e-formulier en het verplicht motivatieformulier.
Het wedstrijdreglement kun je hier raadplegen.
Denk je dat jouw project in aanmerking komt voor deze wedstrijd, maar heb je toch nog enkele vragen of bedenkingen? Mail dan naar mondiaal.beleid@mechelen.be

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.