Gepubliceerd op:
13
september
2022

Van vrijdag 16 september tot donderdag 22 september is het week van de mobiliteit. Er zullen dan heel wat acties en evenementen zijn waarbij voetgangers, fietsers en deelmobiliteitsgebruikers centraal staan.

Vrijdag 16 september starten we met de jaarlijkse strapdag. Hierbij moedigen we iedereen aan om te voet of met de fiets naar school te gaan. 

Zondag 18 september is hét absolute hoogtepunt van de week, want dan is het autovrije zondag. Vanaf 10u is de stad van de actieve weggebruiker. Om 12u starten er verschillende activiteiten. Zo kan je aansluiten bij een gocarttrein die de stad doorkruist. Ga naar de BMX-show op de Veemarkt. Of bezoek het kermisdorp op de Grote Markt. Ontdek het volledige programma van die dag. 

Dinsdag 20 september hebben we dan weer een verrassing voor alle fietsers in petto. Dit jaar werden we namelijk fietsstad 2022. Om het fietscomfort nog meer te verbeteren tonen we die dag een nieuw fietsconcept in Mechelen. Houd mechelen.be/fiets goed in de gaten. 

Donderdag 22 september sluiten we de week af met een inspiratiedag rond het thema ‘Gedrag in verandering’. Verschillende sprekers zoals titelvoerend burgemeester en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers, schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke en Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters zakken die dag af naar Lamot. Er zullen ook heel wat workshops en plenaire sessies plaatsvinden.