Gepubliceerd op:
22
september
2022

Vanaf 26 september werken we aan de nieuwe afvalwatercollector op het Rode Kruisplein. Hierdoor is de parking deels afgesloten. Kies voor randparking Zandpoortvest, Tinel of Douaneplein. Eind november verwelkomen we je in de nieuwe parking Keerdok.

Onder het Rode Kruisplein loopt een collector waarlangs een groot deel van het afvalwater van de binnenstad richting zuiveringsinstallatie loopt. Intussen is de collector al 50 jaar oud. Te oud voor de geplande nieuwbouw erboven. En niet diep genoeg om er de ondergrondse parking te bouwen.

Op 26 september starten op het Rode Kruisplein de werken voor een nieuwe, futureproof collector. Eens de collector geïnstalleerd is, volgen de werken aan de nieuwbouwwoningen en de heraanleg van het plein.

Afgebakende werfzone

Om de werken goed uit te voeren, is een bouwput van 100 meter lang op 15 meter breed nodig. Hierdoor is de parking deels ingenomen als werfzone en zijn een aantal aanpassingen nodig:

  • De overgebleven parkeerplaatsen op de parking zijn voorbehouden voor bewonerskaarten. Net zoals de parkeerplaatsen op het openbaar domein rondom.
  • Bezoekers kunnen terecht op andere randparkings zoals Zandpoortvest, Tinel of Douaneplein. Eind november opent de nieuwe randparking Keerdok. Op zaterdag en koopzondagen brengt de gratis Shopping Shuttle je vanaf de Nekkerhal of Mechelen-Zuid naar het stadscentrum.
  • De halte van De Lijn verhuist naar haar nieuwe, definitieve plek vlakbij op de Guido Gezellelaan. 

De handelaars en het Van der Valk Hotel blijven altijd bereikbaar, zowel voor klanten als leveranciers.

Rode Kruisplein werken - parkeren


Met dit project dragen we bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)

SDG 6: schoon water en sanitairSDG 9: industrie, innovatie en infrastructuurSDG 11: duurzame steden en gemeenschappen