De stad Mechelen lanceert in samenwerking met Telenet een gratis wifinetwerk dat zich uitrolt vanaf het station en over de commerciële binnenstad, met o.a. de Bruul, IJzerenleen, Hoogstraat, Grote Markt, Veemarkt en Vismarkt. Zo kunnen Mechelaars en bezoekers tijdens hun stadsbezoek gratis op internet en genieten van de beste connectiviteit. Het wifinetwerk past in het investeringsprogramma van Telenet ‘De Grote Netwerf’.

In een eerste fase zorgt dit wifinetwerk ervoor dat je vaker gratis op internet kan surfen. Zo kan je kosteloos vanop een zonnig terrasje je vrienden uitnodigen om erbij te komen zitten. Of een buitenlandse toerist kan via een gratis app de stad ontdekken en zijn belevingen delen via sociale media zonder hoge roamingkosten.

Toekomst: de slimme stad

Vrouw met Ipad op Grote Markt

De komende jaren kunnen hierdoor tal van slimme toepassingen worden ontwikkeld voor burgers, bedrijven en het stadsbestuur. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Lokale handelaars kunnen hun klanten gericht op de hoogte brengen over tijdelijke promoties op basis van hun locatie.
  • Door op een anonieme manier inzicht te krijgen in hoe mensen zich verplaatsen door de binnenstad, kan het verkeersplan beter worden afgestemd.
  • Op grote evenementen kunnen sensoren problemen doorgeven en zo de veiligheid nog beter garanderen.
  • Sensoren kunnen er ook voor zorgen dat parkeerautomaten zelf problemen signaleren en dat vuilnisbakken zelf laten weten wanneer ze vol zijn.

Hoe werkt het?

Iedereen kan één uur per dag gratis van dit netwerk gebruik maken. Zoek op je toestel naar Gratis wifi Mechelen en meld je aan met je gsm-nummer, Facebook- of Gmail-account.

Ben je geen klant bij Telenet? Dan kan je na een uur tegen betaling je internetsessie verder zetten.

Telenet-klanten kunnen naast dit netwerk ook gebruik maken van ‘TelenetWiFree’. Indien ze voor dit netwerk kiezen, hoeven ze zich slechts één keer aan te melden en surfen ze gratis in heel Vlaanderen onbeperkt op alle locaties waar dit netwerk aanwezig is.

Waar?

Het wifinetwerk is in het geel aangeduid. Download hier het plannetje.

 

Plan wifinetwerk