Gepubliceerd op:
29
september
2023

Topchef Seppe Nobels start als extra intendant vanaf 6 januari met een blikvanger voor Construct Europe: ‘t Gasthuis. Mechelen, Europa. Hij zal een gastronomisch belevings- en opleidingstraject uitbouwen met nieuwe Mechelaars.

Vanaf 1 januari 2024, is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Dat vieren we in Mechelen met een groots cultureel en maatschappelijk stadsfestival. Construct Europe zal Europa vieren op allerlei manieren en overal in de stad: in de musea en theaters, op de muziekfestivals en uiteraard ook bij het jeugdwerk en in de Mechelse scholen.

Foto © Dirk Vertommen

Culinair belevings- en opleidingsparcours

Het stadsfestival wil vanaf 6 januari 2024 het beste van Mechelen samenbrengen en de hele stad in beweging krijgen. En dat zal ook Seppe Nobels doen als vijfde intendant. Hij is een sociaal-culinair ondernemer en Vlaams topchef.
Vanaf januari 2024 zal hij met zijn team tijdelijk intrekken in ‘t Gasthuis en bouwt er een gastronomisch opleidingstraject uit met nieuwe Mechelaars en nieuwe Europeanen.
Centraal staan integratie, culinaire uitwisseling, sociale tewerkstelling en de rijkdom van de biologische Mechelse landbouw, de lokale korte keten en de Bourgondische traditie van onze stad.
De herinneringen uit het verleden van de cursisten tovert Seppe met hen om tot nieuwe culinaire of gastronomische creaties met Europese keukentechnieken en Vlaamse ingrediënten in de hoofdrol.

Deze worden dan omgezet in heerlijke lunchmaaltijden en een verrassend culinair belevingsparcours. Je kan er als bezoeker kennis maken met de verhalen van de nieuwkomers, maar ook de gerechten uit hun thuisland, weliswaar met lokale touch, ontdekken. Kunstenaars laten zich evengoed inspireren door de nieuwkomers en zorgen voor de aankleding van de belevingsruimtes.

De einddatum van het project is nog onbepaald. ’t Gasthuis. Mechelen, Europa zal sowieso enkele maanden openblijven. Door de tijdelijke invulling worden de site van ‘t Gasthuis versneld opgeknapt en ingezet.