Elk plantseizoen planten we steeds meer bomen op het openbaar domein.  

En die vergroening willen we verderzetten. We zijn op zoek naar plaatsen op het openbaar domein om nog meer bomen te planten. Help jij mee zoeken?

Hoe?

Via de digitale bomenkaart.

Is er volgens jou plaats voor één boom of meerdere bomen in jouw buurt of in de ruimere omgeving? Duid op het kaartje de locatie aan.

 • Voor elke ingave kan je ook een suggestie van de boomsoort geven. Bijvoorbeeld dezelfde soort als in de bomenrij die er al staat. Bij je ingave verschijnt een witte vlag.
 • Meer info meegeven doe je in het veld: ‘notitie’.
 • Je kan ook foto’s opladen van de locatie. Dat is handig en maakt het duidelijker.

Ga naar de bomenkaart

Wij gaan hier dan mee aan de slag en bekijken wat mogelijk is. Dat onderzoek vraagt wel enige tijd want niet alle zones op openbaar domein zijn onze eigendom. Zo bevragen wij bijvoorbeeld Agentschap Wegen en Verkeer of Vlaamse Waterweg.

Wat staat er nog op de kaart?

 • Witte vlag:
  Op deze locatie is al een ingave gebeurd. Op die plek moet je niets meer ingeven.
 • Groen bolletje:
  Hier zijn al bomen aanwezig.
 • Rood bolletje:
  Hier zijn bomen aanwezig, maar beschikken we nog niet over alle info (boomsoort, bijhorende foto’s). Je mag die helpen vervolledigen en ons die informatie ook bezorgen als je wil.

Heb je een klacht over een boom: slecht gesnoeid, een dode boom, processierups of nog iets anders? Meld dit dan via ons meldingsformulier. Niet via deze bomenkaart.