Lessenreeksen

De lessenreeksen zijn laagdrempelige, instapklare initiatiereeksen in traditionele sporttakken zoals taekwondo voor meisjes, omnisport voor kinderen, boksen voor tieners, beweeg je fit voor vrouwen, zaalvoetbal,... Een team van monitoren begeleiden en coachen jou naar het einddoel van deze nieuwe sportieve uitdaging!

Sportdagen

Buurtsport biedt een uitgebreide waaier aan competitieve, recreatieve en avontuurlijke sportdagen aan. Zoals een vijfkamp, een avonturen dag, sportdag met clubs, Tafeltennis, zweminstuif,… Dit alles aan een zeer democratische prijs

Sport@rk

Tijdens de zomermaanden wordt de bestelwagen van de sportdienst omgebouwd tot een ware Sport@rk. Via de Sport@rk wil de stad de drempel naar sport verlagen en alle mensen de kans geven om in de eigen wijk aan sport te doen

Cruyff Court 6vs6

Tijdens warme periodes organiseert buurtsport ism met Heroes of the Court verschillende voetbaltornooien op de Cruyff court voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.  Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld. Het kampioenschap in Nederland resulteert in 200 evenementen per jaar bestaande uit lokale voorrondes, kwart- en halve finales en met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap.

Street heroes

Engie Street Heroes (ESH) is de grootste panna competitie in België die van 2012 t.e.m. 2017 in verschillende Vlaamse en Waalse steden zal plaatsvinden. De ESH tornooien zijn toegankelijk voor alle jongeren die van straatvoetbal houden, bovendien is de deelname gratis!

Buurtsportcocktails

Het uitbreiden van buurtsportactiviteiten en het samenwerken met nieuwe wijkwerkingen hebben geleid tot een enorme toevloed van aanvragen naar activiteiten. De formule “buurtsportcocktail” is uniek omdat het de sport overstijgt en wijken zelf ten volle hun verantwoordelijkheid nemen. Buurtsport biedt de wijken een referentiekader, inhoudelijke ondersteuning, promotionele steun en natuurlijk de sportieve happening.

Voorbeelden van lokale samenwerking:

  • Ottertrotter
  • Uit zonder uitlaat
  • Glabalfiesta
  • Caputfieste
  • … en andere buurtfeesten.