Het buurtsportwinkeltje is een tweedehandswinkel met sportkleren en sportmateriaal voor jong en oud die in een kwetsbare situatie in Mechelen wonen.

Een gebrek aan sportkleren en sportmateriaal is voor sommigen een drempel om te sporten.  Buurtsport wil deze drempel wegwerken en zoveel mogelijk mensen de kans geven om te sporten. Tegelijkertijd dragen we bij aan duurzaamheid door kleding een tweede leven te geven.


Spullen geven

Iedereen heeft in zijn kleerkast of op zijn zolder ongetwijfeld wat sportspullen die niet meer gebruikt worden, maar wel nog in goede staat zijn. Met dit project willen we deze spullen een nieuwe thuis geven.

Heb je sportkleren of sportschoenen over? Spullen die je niet meer gebruikt, maar die wel nog in goede staat zijn? Kinderen uit hun kleren gegroeid? Garage, zolder of kelder opgeruimd? Breng het binnen bij het buurtsportwinkeltje.

  • Papenhofdreef 53
  • De belangrijkste voorwaarde is dat de spullen nog bruikbaar zijn. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig? Dan breng je het beter naar het recyclagepark
  • Het buurtsportwinkeltje kan van alles gebruiken: T-shirts, trainingen, zwemgerief, shorts, sportschoenen… Maar ook sportmateriaal zoals: tennisrackets, ballen, skeelers en beschermingsmateriaal, skateboard, surfpak, badminton, hockeysticks…  
  • Het buurtsportwinkel haalt ook gratis herbruikbare sportkledij en sportmateriaal op bij je club/vereniging.

Hoe werkt het buurtsportwinkeltje?

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je 1 buurtsportkaart per persoon (per jaar).

  • Een buurtsportkaart kost 10 euro.
  • Met je deze kaart kan je sportkledij en/of materiaal uitkiezen voor max. 15 punten

Elk kledijstuk/sportmateriaal is een bepaald aantal punten waard. Een broek en sweater kost je bijvoorbeeld 2 punten, schoenen dan weer 3 punten enzovoort.

Kom sportkleren en/of sportmateriaal kiezen in de winkel. Je krijgt een kop koffie of thee én meer informatie over het sportaanbod in Mechelen.


Praktische info

Openingsuren

  • Woensdag: van 10 tot 12u
  • Vrijdag: van 13 tot 15u
  • Zaterdag: van 10 tot 12u

(gesloten tijdens feestdagen en schoolvakantie)

Adres

Papenhofdreef 53, 2800 Mechelen. Bereikbaar via zijstraat Paardenkerkhofstraat 


Inzamelbox voor sportverenigingen

Naast het vaste inzamelpunt voor tweedehandsmateriaal is ook een inzamelbox. Als sportvereniging kan jij de inzamelbox aanvragen. Leden die sportkledij en/of sportmateriaal willen doneren, kunnen dat daar in verzamelen.

Zit de inzamelbox vol? Maak dan een afspraak met buurtsport om hem gratis te komen ophalen.  

Vraag een inzamelbox aan voor je vereniging


In samenwerking met: