Om de CO2 uitstoot te verminderen is er dringend nood aan meer en betere renovaties. BE REEL! heeft als doelstelling om minstens 125 woningen op een collectieve manier duurzaam en energetisch te renoveren.De stad stimuleert collectieve duurzame renovaties, dankzij een vernieuwende aanpak. 

Renovatiebegeleiding met een coach

Voor wie kleine ingrepen wil doen (vb.dak-, gevel- en vloerisolatie, superisolerende beglazing en zonwering) of wil inzetten op duurzame energie (vb. zonneboiler, warmtepomp en pv panelen) is er renovatiebegeleiding met een coach opgezet i.s.m. Fluvius. Private huiseigenaars kunnen gratis beroep doen op coaches die advies geven over het energiezuinig maken van de woning, je ontzorgen met de werken en administratie en nadien een EPC-attest opmaken. Binnen BE REEL! wordt gestreefd naar 50 gedeeltelijke gefaseerde energetische renovaties, waarbij het energieverbruik daalt tot 50 kWh/m².

Maandelijks krijgen we verschillende aanvragen van Mechelaars die al aan de slag willen gaan. Onder hen ook de bewoners van het Esdoornplein. In deze wijk namen de eigenaars het voortouw om samen duurzaam te renoveren.