Wandelingen in de stad of in het Tivolipark

Twee wandelingen in het Tivolipark

Je maakt een wandeling van 1 km of van 1,6 km lang. De wandelingen nemen je mee doorheen het park en langs de dieren van de kinderboerderij. De vragen in de wandelbrochure zetten je zintuigen helemaal op scherp. Starten doen beide wandelingen op het neerhof. Ga zeker ook eens langs bij het t'ASS voor wat lekkers. De pannenkoeken zijn een aanrader.

Twee stadswandelingen

Kies voor de 'Bourgondische wandeling' of 'Natuur in de stad'. De wandelingen zijn zo opgebouwd dat ze inspelen op herinneringen en zintuigen van de deelnemers. Oude verhalen komen terug naar boven en verschillende zintuigen worden geprikkeld. Je geniet samen met je wandelpartner van het leven in de stad en de zalige plekjes natuur die je onderweg tegenkomt. 

Wandeling met of zonder gids

Je kan de wandelingen volgen met of zonder gids. In het laatste geval is er een gratis wandelbrochure die je kan ophalen bij Visit Mechelen, bij het onthaal aan de kinderboerderij van het Tivolipark, in het Monument of je kan ze dowloaden: de stadswandelingen of de wandelingen in het Tivolipark. Je kan ook kiezen voor een dementievriendelijk bezoek aan het stadhuis, dit is wel steeds onder begeleiding van een gids.

Voor een begeleide wandeling met gids in het Tivolipark doe je online je aanvraag. Of met het document dat je terugvindt in de wandelbrochure.