Minder bestelwagens, minder geluidsoverlast, minder CO2-uitstoot en een aangenamere binnenstad. Daar gaan we voor in Mechelen. Hoe doen we dat? Door ondernemers en leveranciers te stimuleren om hun goederen te laten leveren op een duurzame manier: elektrisch of met de fiets. Ook de leveringen voor onze eigen stadsdiensten proberen we zo duurzaam mogelijk te organiseren.

Cityhub bpost

De cityhub van bpost in Mechelen Zuid is uitgerust om leveringen van handelaars te ontvangen, te bundelen en duurzaam naar de binnenstad te brengen. Zo vermijden jij of je leveranciers de stress om de binnenstad binnen te rijden. 

Ben je een handelaar en krijg je hierover graag meer info? Mail naar mobiliteit@mechelen.be

Logistieke oplossingen tijdens werken

Ook tijdens ingrijpende werken, wanneer handelszaken soms moeilijker bereikbaar zijn, zoeken we naar oplossingen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de heraanleg van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Handelaars kregen de kans om hun goederen aan de rand van de stad te laten afzetten door hun leveranciers. BDLogistics bracht hun goederen dan gebundeld tot voor hun deur. Je leest er hier alles over

Subsidies voor duurzaam transport

Dankzij verschillende Europese projecten, zoals CityChangerCargoBike en SURFLOGH, konden we de afgelopen jaren subsidies toekennen aan ondernemers om hun leveringen duurzamer te organiseren. De voorbije jaren kenden we bijvoorbeeld een subsidie toe om een cargofiets aan te kopen. De subsidie is afgelopen, maar heel wat ondernemers leveren nu per cargofiets. 

Ook deelmobiliteit kan voor ondernemers een goede en betaalbare oplossing zijn. Handelaars konden in 2021 en 2022 daarom een elektrische deelbestelwagen van cambio uittesten met een fikse korting. Ontdek hier wat deelmobiliteit voor jouw zaak kan betekenen.