De stad plaatst fietsenstallingen waar er veel fietsers passeren en hun fiets kwijt willen: op een dorpsplein, in een winkelstraat, aan een openbaar gebouw,... Zo staan er ook aan de stations van Mechelen, Mechelen-Nekkerspoel en Muizen een groot aantal (overdekte) fietsenstallingen.

Aan het station Mechelen kan je je fiets ook achterlaten in een bewaakte fietsenstalling. Hiervoor moet je bij de NMBS zijn. Je kan je wenden tot de loketten aan de rechterkant van het station.

Aan de randparkings Rode-Kruisplein, Zandpoortvest en Douaneplein zijn er overdekte fietsenstallingen voorzien. Ze bieden een veilige en overdekte berging voor meer dan 60 fietsen. Op de randparkings Rode Kruisplein en Douaneplein zijn er daarnaast ook nog 10 veilige en duurzame fietskluizen per parking. Deze fietskluizen kan je bij het Fietspunt Mechelen huren, eventueel samen met een fiets.  Daarnaast zorgen de gemeenschapswachten bij grotere evenementen ook voor bewaakte fietsenstallingen.

Jaarlijks plaatst de stad enkele honderden fietsenstallingen bij. Als je vindt dat er ergens fietsenstallingen ontbreken, laat het dan gerust weten.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.