De groepssessies levensstijlbegeleiding worden georganiseerd voor een heel specifieke doelgroep. Ontdek hieronder of jij in aanmerking komt.

Mag je aan de groepssessies deelnemen als de huisarts heeft vastgesteld dat je diabetes hebt? 

In dat geval zal de huisarts de nodige stappen zetten naar de juiste behandeling en opvolging. De groepssessies zijn bedoeld voor mensen die de diagnose diabetes nog niet gekregen hebben.

Wat als je nog geen 45+ bent?

De online test is gemaakt om mensen vanaf 45 jaar te screenen. De groepssessies zijn dus vooral bedoeld voor 45-plussers. Maar als je een duidelijk risico op diabetes type 2 hebt, kan jouw huisarts je ook doorverwijzen als je nog geen 45 bent.

Wat als je type 1 diabetes hebt?

Diabetes type 1 is vooral aangeboren. Een preventieve actie zoals Halt2Diabetes zal hier helaas weinig nut hebben.

Kan je ook een individuele begeleiding volgen?

Uiteraard kan je beslissen om je (verder) door een diëtist te laten opvolgen. Dat betaal je dan wel zelf. Alleen de groepssessies op verwijzing zijn gratis.

Wat als je een keer niet kan gaan?

Het kan gebeuren dat je door ziekte of andere omstandigheden niet aanwezig kan zijn. Probeer wel om altijd aanwezig te zijn, zodat je geen belangrijke informatie mist.

Wat als ik niet in Mechelen of Sint – Katelijne Waver woon?

Halt2Diabetes wordt in de Eerstelijnszone Mechelen – Katelijne uitgerold. Op de website van de Diabetesliga vind je een overzicht van alle deelnemende gemeenten.