Startdatum
21 augustus 2023
Einddatum
30 september 2024

Regenweer, vriesweer, weer regendagen....onze aannemer heeft, hoe graag hij het ook zou willen, zijn planning nog niet goed kunnen volgen.

We maakten een stand van zaken op en hopen nu de werken tijdig te kunnen afronden.

Stand van zaken: eind mei 2024 - verloop van de werken

Fase 2: van Vrouwvliet tot kruispunt Boerenkrijgstraat

Stand van zaken 23 mei:
Aan de oneven zijde worden nu de boordstenen van het voetpad geplaatst. Dit wil zeggen er nu en dan geen doorgang mogelijk is naar de bewonersparking (t.h.v. huisnummer 337) en naar de achterliggende garageboxen. De aannemer kondigt dit tijdig ter plaatse aan.

In de week van 24 juni krijgt het wegdek van Vrouwvliet tot Boerenkrijg al een onderlaag asfalt. Daarna is dit deel weer toegankelijk voor auto's.
De definitieve laag asfalt (toplaag) staat ingepland voor september over heel de werfzone, van Vrouwvliet tot voorbij het kruispunt.

Het kruispunt met de Boerenkrijgstraat wordt in beton gegoten. Dit staat net voor het bouwverlof op de planning zodat dit drie weken kan uitharden tijdens het bouwverlof.

We hopen dat de weergoden ons goedgezind blijven! 

Fase 3: van kruispunt Boerenkrijg tot Kleine Nieuwedijkstraat

Vanaf 8 april zet de aannemer pompen om de bemaling op te starten. Zo kan hij vanaf 15 april beginnen met het leggen van de nieuwe riolering in dit gedeelte van de straat.  Deze fase staat ingepland tot september.

Hoe verlopen de werken?

We breken de rijbaan op om de nieuwe rioleringsbuizen te leggen. De voetpaden blijven zo lang als mogelijk liggen om een vlotte doorgang voor voetgangers en fietsers met hun fiets aan de hand, te garanderen.

De ploeg die de riolering legt, wordt gevolgd door een ploeg die de huisaansluitingen maakt. Bestaande aansluitingen op het vuilwaterriool worden vernieuwd, regenwaterafvoeren worden aangesloten op het nieuwe regenwaterriool.

Hierna worden de groenvakken aangelegd en krijgt de rijbaan een laag fundering. Als laatste is het de beurt aan de voetpaden en krijgt de rijbaan al een voorlopige laag asfalt.

Bereikbaarheid en parkeren

Vanaf 8 april kan hier niet meer geparkeerd worden. Let op het parkeerverbod!  Vanaf 15 april is dit gedeelte van de straat, met inbegrip van het kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Opritten en garages zijn tijdelijk niet meer toegankelijk. Te voet en met de fiets aan de hand blijft alles nog bereikbaar.

De knip in de Kleine Nieuwdijkstraat wordt weggenomen vanaf 11 april. De bemalingswerken zullen nu en dan het kruispunt al onderbreken. Zo wordt voor iedereen alles in de Kleine Nieuwedijkstraat tijdens de werken bereikbaar.

Eens de riolering gelegd is en de boordstenen en de funderingen geplaatst zijn, krijgt dit gedeelte al een onderlaag in asfalt. Zo wordt alles in dit deel weer toegankelijk en bereikbaar.

Bereikbaarheid voor bewoners van de Kleine Nieuwedijkstraat, tussen Berendansstraat en Grote Nieuwedijkstraat

Op de dagen, waarop YR KV Mechelen een thuiswedstrijd speelt, geldt een bijzondere regeling voor het in- en uitrijden van de wijk. Op deze dagen wordt een voetgangerszone gecreëerd in de Kleine Nieuwedijkstraat tussen het kruispunt met de Berendansstraat en het kruispunt met de Caputsteenstraat. Deze voetgangerszone is normaal gezien enkel toegankelijk voor bewoners binnen deze zone, en deze mag enkel in- en uitgereden worden via het kruispunt met de Caputsteenstraat.  Nu, tijdens de nieuwe fase van de werken, is dit de enige mogelijkheid om de Kleine Nieuwedijkstraat te verlaten. We maken noodgedwongen tijdelijk een uitzondering.

Tijdens deze wedstrijden kunnen de bewoners (tussen Berendans en Grote Nieuwedijk) door deze voetgangerszone mits vertoon van een speciaal daarvoor verkregen doorgangsbewijs. Dit doorgangsbewijs kan je aanvragen bij de dienst Verkeerssignalisatie van de stad via verkeerssignalisatie@mechelen.be op vertoon van identiteitskaart, inschrijvingsbewijs van het voertuig of huurcontract/eigendomsakte van een  garagebox. Leg dit doorgangsbewijs zichtbaar achter de voorruit van het voertuig. Stilstaan of parkeren op de openbare weg is in de voetgangerszone niet toegestaan. Maak geen onnodig gebruik van dit doorgangsbewijs op de drukste momenten (een uur voor aftrap tot een uur na affluiten).

Alternatief om je auto te parkeren

Bewoners van deze werfzone kunnen ’s avonds gebruik maken van de parking Spoor VIP in de Kleine Nieuwedijkstraat, naast de spoorweg. Behalve bij thuiswedstrijden van YR KV Mechelen. De voorwaarden lees je bij thuiswedstrijden aan de ingang van de parking.

Huisvuilophaling

Omdat ook de vuilniswagen niet meer door de straat kan rijden, voorziet de aannemer twee verzamelpunten voor je huisvuilzakken:

  • één ter hoogte van de Vrouwvliet
  • één net voor het kruispunt Kleine Nieuwedijkstraat met Grote Nieuwedijkstraat, op een parkeerplaats

Breng je vuilniszak daar naartoe op het tijdstip dat je deze normaal buiten zet. Lukt je dit niet, spreek dan gerust de aannemer aan. Hij helpt je graag een handje.
Let op! Doe je dit buiten die periode, dan wordt dat beschouwd als sluikstort.

Circulatie doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de R6 en de N15.

Het kruispunt wordt volledig afgesloten.

Boerenkrijgstraat is tot het einde van de werken doodlopend.

De bus rijdt langs de Meidoornstraat en de Borgersteinlei.

Fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad langs de Vrouwvliet naar de fietsostrade of via het fietspad langs de Vrouwvliet naar de Papenhofdreef/Boerenkrijgstraat, richting Nekkerspoel.

Deze omleiding blijft tot het einde van de werken d.w.z. september 2024.

Opslagplaats

Het zuiveringsstation en de werfkeet van de aannemer blijven in de Boerenkrijgstraat. Zijn materiaal slaat hij op in de Grote Nieuwedijkstraat.

Heb je vragen?

Belangrijke werven in de buurt

De Liersesteenweg wordt binnenkort ook even onderbroken. Meer over deze werken kan je lezen op mechelen.be/donkerlei-kanonstraat-arendonckstraat-batterijstraat-werf

Op de hoogte blijven?

Aanpassingen van de planning of onvoorziene omstandigheden zetten we op deze pagina.

Maar wil jij ook nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.