Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie en vragen we aandacht voor homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. In Mechelen moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Ongeacht genderidentiteit, -expressie, -oriëntatie of geslacht. Iedere Mechelaar moet zich veilig voelen en zich veilig kunnen bewegen. Verschillende Mechelse organisaties ondersteunen deze oproep. En ook onze horecazaken tonen hun solidariteit.

In aanloop naar 17 mei verdelen we regenboogpakketten over de Mechelse horecazaken. Door een regenboogplakkaat zichtbaar op te stellen of button op te spelden, dragen onze horecazaken duidelijk een boodschap van verdraagzaamheid uit. 


Isabelle, Hotel Vé

Ongewenst of onverdraagzaam gedrag tolereren wij niet.

In ons hotel is iedereen welkom. Wij maken geen onderscheid tussen mensen. Wanneer ik sollicitaties afneem, maak ik kandidaten ons beleid meteen duidelijk. Als klanten of passanten op de Vismarkt ongepast of onverdraagzaam gedrag vertonen, spreken wij hen daar altijd op aan.


Dirk, Frutsi

Iedereen moet elke dag zichzelf kunnen zijn

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. En daar fier op is. Ongeacht geaardheid, afkomst, doel en dromen in het leven. Dat moet niet alleen zo zijn op 17 mei, maar elke dag.  Eigenlijk vind ik het jammer dat themadagen als deze nog nodig zijn. Het zou gewoon altijd en overal zo moeten zijn.


Mehdi, Elsje en het team van The Chick

Verandering komt er pas wanneer iedereen zich tegen haat uitspreekt.

Liefde is prachtig. Of het nu tussen mannen, vrouwen of eender wie is. Liefde kan je niet zelf sturen. Het overkomt je. En daar zou niemand ooit een probleem van mogen maken. Ik vind het belangrijk die boodschap mee uit te dragen. We zijn vaak te onverschillig. Maar verandering komt er pas wanneer iedereen zich tegen haar of onrecht uitspreekt. Deze quote van Morgen Freeman blijft me altijd bij: “Ik heb een hekel aan het woord homofobie. Het is geen fobie. Je bent niet bang. Je bent een eikel."


Johannes, Kafee Zapoi

Iedereen moet zich veilig en welkom voelen op café.

In ons café is iedereen welkom. We spreken een heel divers publiek aan en zorgen dat ons personeel die diversiteit weerspiegelt. Als café dragen we mee een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door onze persoonlijke aanpak, kunnen we heel veel problemen of onverdraagzaam gedrag voor zijn. We dragen graag ons steentje bij door de boodschap achter IDAHOT mee uit te spreken. Maar het is jammer dat dat nog nodig is. Iedereen zou de boodschap eigenlijk al lang begrepen en aanvaard moeten hebben.