Heb jij nood aan een gezellige babbel? Wil jij graag actief blijven en zo lang mogelijk thuis wonen? Of heb jij een hondje dat graag gaat wandelen en onder de mensen komt? Dan is Kwispelstappers iets voor jou! Buurtbewoners gaan samen met vrijwilligers wekelijks op stap met een hond in hun eigen buurt. De gevarieerde wandelingen zijn aangepast aan het niveau van de deelnemers en de afstand is verschillend per locatie. Na de wandeling is er een leuke afsluiter op het eindpunt met een gezellige babbel en drankje.

De wandelingen in de buurt zijn perfect voor je dagelijkse beweging. Je hebt ook meteen een leuke babbel met je buren en leert de buurt beter kennen. Op onze begeleide groepswandelingen mag je jouw hond meenemen, maar ook zonder viervoeter ben je welkom. De wandeling is bovendien volledig gratis. Wil je graag deelnemen, maar heb je nog vragen? Contacteer dan jouw dichtstbijzijnde locatie!

Mechelen Centrum: LDC Den Deigem

Vertrek en aankomst: aan de achterkant van het dienstencentrum den Deigem (pluktuin De Langhestraat) – elke donderdag om 14u.
Contact: Kwispelcoach Chantal – 0496 07 65 87 of Ria (Projectanimator Den Deigem) – 015 27 33 43
Deelname: inschrijven is niet nodig, je komt gewoon elke donderdag om 14u opdagen bij de de pluktuin. Ook bij regenweer gaat de wandeling door in aangepaste kledij.

Meer info over de wandeling:
Bij deze kwispelstappers is de wandeling doorgaans 5 à 6 km lang. De geëngageerde kwispelcoach Chantal stippelt elke week een nieuwe wandeling uit met leuke bezienswaardigheden. Het Mechels Broek, het Kasteel Zellaer of een kapel, elke week kom je op de wandeling iets anders tegen. Geen nood, onderweg is er ook tijd voor de nodige rustpauzes. Het wandelen wordt afgesloten met een terrasje op het eindpunt, waarna samen de bus terug naar het lokaal dienstencentrum genomen wordt. Het einde van de uitstap is meestal voorzien rond 17u bij het dienstencentrum.

Kwispelcoach Chantal:
“Kwispelstappers is voor mij een win-win: ik heb beweging, mijn hondje Bollie beweegt en je leert nieuwe mensen kennen.”

Mechelen-Zuid: LDC Den Abeel

Vertrek en aankomst: aan dienstencentrum den Abeel – elke donderdag om 15u. vier personen op een rij met één hondje
Contact: Marijn (Projectanimator Den Abeel) – 015 44 65 90
Deelname: inschrijven is niet nodig, je komt gewoon elke donderdag om 15u opdagen bij de Den Abeel. Twijfel je bij slecht weer of de wandeling doorgaat? Bel dan even het dienstencentrum op.

Meer info over de wandeling:
Bij deze kwispelstappers wordt er doorgaans ongeveer een uurtje gewandeld. Het niveau van de wandeling is aangepast aan het niveau van de deelnemers. Ben je slecht ter been en heb je ondersteuning nodig tijdens het wandelen? Geen probleem, de vrijwilliger staat voor jou klaar om een arm aan te bieden! Ook rolstoelgebruikers, familie en vrienden zijn welkom. Aan het einde wordt er afgesloten met een gezellig drankje in het lokaal dienstencentrum