Het Sociaal Huis Mechelen heeft maar liefst vijf lokale dienstencentra. Je bent er meer dan welkom.

Elk dienstencentrum organiseert heel wat activiteiten. Heb je zin om deel te nemen, neem dan vlug een kijkje op de activiteitenkalender.

Benieuwd van welke heerlijke maaltijden je kan genieten in jouw dienstencentrum? Op het menu vind je voor elke dag een driegangendiner aan een democratische prijs.

Gezelschap, maaltijden, activiteiten, vorming, zorg 

Bij jou in de buurt kan je terecht in een van de vijf lokale dienstencentra voor een babbelontspanning, om iets bij te leren, voor een lekkere en gezonde maaltijd of een verfrissend of hartverwarmend drankje. Je vindt er ook een luisterend oor- en informatie over onze en andere dienstverleningen. We helpen je graag verder als je moeilijkheden hebt met administratie, belastingen… 

Zodra je een stap hebt binnengezet, merk je dat de talrijke vrijwilligers en de medewerkers tijd voor je maken. Het is tevens de thuishaven van de zorgcoach, je gids en vertrouwenspersoon op vlak van zorg.

In de dienstencentra leer je nieuwe mensen kennen of ontmoet je mensen die je kent. Je vindt er een ruim aanbod aan activiteiten zoals uitstappen, taal- en computerlessen, quizzen, optredens en zo verder. Je kiest zelf wat je wel of niet wil doen. Nieuwsgierig? Meer info over de activiteiten van het dienstencentrum in je buurt vind je in de activiteitenkalender. Deze kalender is ook beschikbaar in het dienstencentrum, op openbare plaatsen en bij handelaars in je buurt.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers bieden een grote meerwaarde aan de werking van een dienstencentrum. Je bent dan ook van harte welkom om het team vrijwilligers in één van onze vijf dienstencentra te vervoegen. Steek je graag de handen uit de mouwen achter de toog of in de keuken? Zorg je met plezier mee voor de ontvangst van nieuwe bewoners? Organiseer je liever activiteiten of wil je je passie (bloemschikken, tekenen, taallessen…) overbrengen op anderen?

Neem dan contact op met het lokaal dienstencentrum.

Ook vrijwillige chauffeurs voor de mindermobielen centrale of de dienst aangepast vervoer, ontvangen wij met plezier.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.