Op zaterdag 27 april doet stad Mechelen mee aan Lokale Helden van VI.BE. Waarom? Omdat Mechelen barst van het lokale muzikale talent en dat verdient alle aandacht. We willen het publiek de kans geven om hun lokale helden te ontdekken en om muzikanten, DJ's, zangers, bands, singer-songwriters en producers een podium te bieden om hun talent te tonen.

Ben jij een organisator en wil je lokaal talent een podium geven? Ben je een Mechelse artiest die zin heeft om te spelen voor publiek?  Ontdek hieronder hoe je kan deelnemen aan Lokale Helden op zaterdag 27 april.


Organiseer een optreden

Cafés, jeugdhuizen en handelszaken

Je kan deel uitmaken van Lokale Helden op zaterdag 27 april door een gratis concert of DJ-optreden met lokaal talent uit Mechelen te organiseren. Heb je inspiratie nodig voor Mechelse artiesten? Op de website van VI.BE kun je filteren op Mechelen en ontdekken welk talent onze stad te bieden heeft. We vragen je om de artiest(en) van een vergoeding te voorzien. 

Hoe maak jij je activiteit bekend?

  • Registreer je activiteit via lokalehelden.be. VI.BE heeft voor jou ook tips en tools voorzien. 
  • Registreer je evenement op UiT in Mechelen. Gebruik bij het opladen van je evenement in de UiT databank het label lokalehelden2024. Zo kom je automatisch terecht bij alle activiteiten van Lokale Helden in Mechelen.
  • Stuur voor 27 maart je programma door naar muziek@mechelen.be. Vermeld nuttige informatie zoals een Facebooklink naar het evenement, de naam van de organisatie, de line-up en het tijdschema. We nemen je activiteiten op in onze communicatie. 

Als deelnemer wordt jouw evenement opgenomen in de stadsbrede communicatie en krijg je de erkenning als een trotse supporter van lokaal talent! Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar muziek@mechelen.be en we helpen je graag verder.

Huiskamerconcerten

Organiseer je een huiskamerconcert met lokaal talent waarop je jouw buren uitnodigt? Vraag dan een BEN-subsidie aan. Met deze subsidie stimuleren we ontmoeting in de buurt. 

De intieme setting van een huiskamerconcert is iets unieks. De afstand tussen de artiest en het publiek is klein. Dat zorgt voor een heel bijzondere muzikale ervaring. Bovendien is het helemaal niet zo moeilijk om te organiseren. Voor een akoestisch optreden met een kleine groep mensen heb je bijvoorbeeld geen grote muziekinstallatie nodig. Vaak hebben de muzikanten zelf al het materiaal dat ze nodig hebben.

Meld je aan als artiest 

Stad Mechelen organiseert ook zelf activiteiten voor Lokale Helden op unieke locaties op zaterdag 27 april. Ben jij een akoestische of unplugged artiest uit Mechelen en heb je zin om voor een publiek te spelen? Schrijf je dan voor woensdag 27 maart. 

Schrijf je hier in