Stage

Regelmatig vervoegen we ons team jeugddienst met een stagiair(e) en hallelujah, wat zijn we dankbaar voor die extra hulp en frisse blik van buitenaf.

Werk jij graag voor jongeren of maak je van Mechelen graag een betere plek voor jongeren? Dan is een stage bij de jeugddienst wel iets voor jou. Wat houdt dat dan juist in? Dat bespreken we samen met jou. Je krijgt een duidelijke opdracht die je tot een goed eind brengt. Dat kan gaan van een participatieplan uitschrijven, onze social media boosten met je communicatieskills of de vrijwilligerwerking begeleiden of het uitwerken en opvolgen van een event.

Studeer je communicatie, Sociaal cultureel werk, agogiek, Journalistiek? Dan kan je bij ons zeker je ei kwijt.

Solliciteren?

Mail ons!


Project Wolf

Project Wolf ontstond in 2012 en is het medialab van de jeugddienst van de stad Mechelen. Iedereen tussen de 16 en 25 jaar met een passie of interesse voor media kan hier terecht. Bij Project Wolf ontmoet je kick-ass jongeren die je passie delen, volg je workshops, kan je professioneel materiaal uitlenen, ontdek je het talent in jezelf en ontplooi je je skills. Maar vooral, je experimenteert er op los.

Ben je minstens 16 en goesting om je te verdiepen in radio, video of fotografie? Word vrijwilliger bij ons medialab Project Wolf door je aan te sluiten bij een traject of door een workshop te volgen. Voor je het weet, ben je een festivalreporter op Maanrock of een ander Mechels festival of zend jij live uit op de radiogolven van Studio Wolf!

Mail Wolf!


Vrijwilliger

Doorheen het jaar en tijdens de zomervakantie organiseert de dienst Jeugd allerlei activiteiten voor kinderen. Zowel voor de evenementen van Mechelen Kinderstad, als voor de ZAP-activiteiten en de mobiele speelteams zijn we steeds op zoek naar enthousiastelingen die een groot hart hebben voor kinderen.

Word animator!


Jeugdraad

De Mechelse jeugdraad wordt gevormd door een groep jonge, enthousiaste ‘pactmakers’ (15 tot 25 jaar). Zij zijn de nieuwe generatie stadsmakers. Ze willen de stad nog meer ‘jongerenproof’ maken. Waarom? Omdat ze ervan overtuigd zijn dat Mechelen een stad moet zijn waar ook jongeren zich thuis voelen. Waar ze mee hun zegje kunnen doen over de plek waar ze wonen, naar school gaan of gewoon graag zijn. Daarom moet de stem van de jongeren een plaats krijgen in het beleid. Zo geven jongeren mee kleur aan het beleid.

De jeugdraad is de officiële spreekbuis van jongeren in Mechelen. De jeugdraad schrijft scherpe adviezen, organiseert bevragingen bij leeftijdsgenoten en onderneemt straffe en zichtbare acties.

Word Pactmaker!