Op zoek naar ondersteuning en hulp voor jouw mentaal welzijn? Er zijn verschillende organisaties in Mechelen die er speciaal zijn om kinderen en jongeren vanaf 12 jaar te helpen.

Het is belangrijk om te weten dat er altijd mensen zijn die naar je willen luisteren en je willen ondersteunen. Aarzel niet om contact op te nemen met een van deze organisaties als je hulp nodig hebt. Je staat er niet alleen voor!

JAC (JongerenAdviesCentrum)

Het JAC biedt hulp aan jongeren tussen 12 en 25 jaar met allerlei vragen en problemen. Of je nu problemen thuis hebt, op zoek bent naar een eigen plekje, vragen hebt over seks, slachtoffer bent van geweld of misbruik, geldproblemen hebt, vragen hebt over drugs of gepest wordt, het JAC staat voor je klaar. Ze zijn er om naar je te luisteren en je te ondersteunen. Je kunt hen vinden in de Maurits Sabbestraat 119, 2800 Mechelen.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.

TEJO Mechelen

Voel je je verdrietig, boos of bang en kun je er niet over praten met vrienden of ouders? Bij TEJO ben je welkom om je verhaal te delen. TEJO biedt luisterende oren en ondersteuning aan kinderen en jongeren van 10 tot 20 jaar. Je kunt hen bezoeken op de Wollemarkt 34, 2800 Mechelen. Voor contact kun je bellen naar 015 71 58 96 of mailen naar info.mechelen@tejo.be.

Meer informatie is te vinden op hun website.

OVERKOP Mechelen

OVERKOP organiseert activiteiten en inloopmomenten speciaal voor jongeren tot 25 jaar. Wil je op de hoogte blijven van hun programma? Volg hen dan op Instagram.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.

Pang 0-18

Voor informatie over psychologische zorg in de eerste lijn kun je terecht bij Pang 0-18. Ze bieden ondersteuning aan kinderen en jongeren tot 23 jaar. Als je op zoek bent naar een eerstelijnspsycholoog, kun je meer informatie vinden op hun website

Voor specifieke informatie over psychologische zorg in de eerste lijn kun je hier terecht.

Happy Mood Places

Happy Mood Places is een project van Stad Mechelen speciaal voor jongeren.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de stad.

1 gezin, 1 plan

Als je tussen -9 maanden en 25 jaar oud bent en op zoek bent naar een eerstelijnspsycholoog, dan is "1 gezin, 1 plan" er voor jou.

Je vindt meer informatie op de website.