In Mechelen vind je momenteel vier grote pakjesautomaten van bpost. Doordat de automaten op openbaar domein staan, kan je jouw pakje ophalen en versturen wanneer het jou het beste uitkomt. Bovendien verminderen we het aantal kilometers dat koerierdiensten in de stad rondrijden om elk pakje apart af te leveren.
Goed voor jouw agenda én goed voor het klimaat!

Hoe werkt het?

Ontvangen

bpost Pakjesautomaat

Geef bij een online aankoop als gewenste levermethode de bpost Pakjesautomaat van jouw voorkeur in. Eens je pakje geleverd is in de automaat, ontvang je een sms of mail met een QR-code. Scan de QR-code aan de automaat en jouw kastje gaat open!

Versturen

Wil je een pakje versturen via de automaat, dan kan je een verzendlabel kopen via bpost, DHL of GLS. Drop je pakje voor 16u in de automaat en het wordt de volgende werkdag geleverd.

Waar kan je ze vinden?

Momenteel zijn er vier bpost automaten in Mechelen: één staat in het stationsgebouw, één aan parking Rode-Kruisplein, één op de Veemarkt en één aan de ingang van parking Zandpoortvest.

Meer info

Meer info over hoe bpost werkt of welke bedrijven er allemaal in de bpost Pakjesautomaten leveren, vind je terug op hun website.

In het kader van het Europese project Novelog werd al eens een proefproject opgesteld met de Bringme-boxen. Dat project is ondertussen afgerond en is opgevolgd door het Europese project Surflogh. Binnen dat laatste project zijn de bpost Pakjesautomaten op het Rode-Kruisplein, Veemarkt en Zandpoortvest geplaatst.

In het kader van het Ecozone pilootproject vind je sinds kort ook verschillende kleinere automaten doorheen de stad. Ontdek er hier meer over.