Koeriers die de stad rondrijden om ieder pakje apart te leveren en dan voor een gesloten deur te staan? Dat is niet bepaald goed voor het klimaat. Daarom gingen we in Mechelen een samenwerking met bpost aan en installeerden we meer dan 50 verschillende pakjesautomaten, grote en kleine, op het openbaar domein. Zo vermijden we mislukte thuisleveringen en beperken we onnodig verkeer en bijhorende CO2-uitstoot. 

Met een pakjesautomaat bij jou in de buurt kan je pakjes makkelijk te voet of met de fiets afhalen. De pakjesautomaten zijn bovendien altijd open. Je kiest dus zelf wanneer je jouw pakje ophaalt of verstuurt. 

Waar kan je de automaten vinden?

De grote automaten met scherm vind je op het Ontvoeringsplein en aan de Zandpoortvest. Een derde automaat komt binnenkort aan de ingang van de nieuwe parking Keerdok.

De kleine pakjesautomaten zonder scherm (groene lockers), vind je verspreid over de hele stad. Op de website van bpost vind je een overzicht van alle grote en kleine pakjesautomaten. 

Hoe werkt het?

Ontvangen

bpost Pakjesautomaat

Geef bij een online aankoop als gewenste levermethode de bpost-pakjesautomaat van jouw voorkeur in. Eens je pakje geleverd is in de automaat, ontvang je een sms of mail met een QR-code en/of komt het pakje ook in je overzicht in de My bpost app te staan. 

Grote automaten met scherm: scan de QR-code aan de automaat en jouw kastje gaat open!

Groene lockers: open en sluit de locker met de My bpost app.

Versturen

Wil je een pakje versturen via de automaat, dan kan je een verzendlabel kopen via bpost, DHL of GLS. Drop je pakje voor 16u in de automaat en het wordt de volgende werkdag geleverd.

Meer info

Meer info over hoe bpost werkt of welke bedrijven er allemaal in de bpost pakjesautomaten leveren, vind je terug op hun website.