Wat is een praatcafé? 

Tijdens het praatcafé dementie is dementie bespreekbaar. Een professionele gastspreker leidt een thema in, daarna delen we informatie en persoonlijke ervaringen. Kom vertellen over de dingen die je bezighouden. Of kom gewoon luisteren. 

Het praatcafé dementie vindt plaats in lokaal dienstencentrum De Schijf, Lijsterstraat 2, 2800 Mechelen. Het is gratis en inschrijven is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.

Programma 2024

De praatcafés vinden telkens plaats van 19.30 tot 21.30u. Je bent welkom vanaf 19u. Reserveren is niet nodig als je individueel komt. Kom je in groep? Geef dan vooraf een seintje via dementie@mechelen.be of 0477 96 99 37.

Maandag 11 maart 

De weg kwijt. Wat nu?
Herman Wauters, dementie-expert Orion, brengt in samenwerking met PGN en de lokale politie preventieve tips en een vermissingsprogramma voor mantelzorgers en zorgverleners. 

Maandag 29 april 

Emoties, beleving en veranderende relaties. Waar komt dat vandaan?
Ergotherapeut Laurien Nauwelaerts vertelt hoe je kan zorgen voor een persoon met dementie en toch kan voelen dat die nieuwe relatie het waard is

Maandag 30 september 

Hoe communiceren we met iemand met dementie?
Samen met professor Kasper Bormans ontdekken we verschillende manieren om te communiceren met iemand met dementie, gericht op emotie, het zintuiglijke, door verbeelding, kunst … 

Schrijf je in voor dit praatcafé via dementie@mechelen.be of 0477 99 96 37. Dit praatcafé vindt niet plaats in 't moNUment. De juiste locatie delen we hier mee.

Maandag 4 november 

Hoe wegen we het emotionele en het financiële af bij de keuze tussen thuiszorg en een woonzorgcentrum?
Een maatschappelijk werker en een medewerker van de sociale dienst van een woonzorgcentrum geeft je een leidraad om die keuze beter in kaart te kunnen brengen.