Wat is een praatcafé? Wat kan je verwachten?

Met het Praatcafé dementie willen we dementie bespreekbaar maken en informatie over het thema delen. Een gastspreker leidt een thema in. Daarna is er ook tijd om persoonlijke ervaringen  uit te wisselen. De sfeer moedigt deelnemers aan  om te vertellen over de  dingen die hen bezighouden. Maar je kan ook gewoon komen luisteren. Het einddoel is dat mensen beter leren omgaan met dementie.

We nodigen steeds professionele medewerkers van verschillende organisaties uit waarmee je in gesprek kan gaan. Het praatcafé dementie gaat door in LDC De Schijf, Lijsterstraat 2, 2800 Mechelen. De inkom is gratis en iedereen is van harte welkom.

Jaarprogramma 2020

Het jaarprogramma voor 2020 ligt vast. Deelnemen is gratis. Je bent welkom een half uurtje voor de start van de lezing. Reserveren is niet nodig als je individueel komt. Kom je in groep? Geef dan vooraf een seintje via dementie@mechelen.be of 0477 96 99 37

 • Maandag 25 mei 2020 • van 19.30u
  Emoties, belevingen en veranderende relaties.

(VIRTUEEL PRAATCAFÉ) Bij een confrontatie in onze omgeving met dementie, komt er heel wat op ons  af. Boosheid, verdriet, negeren, twijfel, onrust en vooral veel vragen. Sara Mahieu, psychologe bij WZC Den Olm vertelt hoe we hiermee kunnen omgaan. Inschrijven per e-mail 

Praatcafé dementie 25 mei 2020

 • Maandag 28 september 2020 • van 10 tot 16u
  Dementie XL dag

Een volledige dag rond het teken van dementie. Met informatie, kunst en dementie, nieuwe invalshoeken, lotgenotencontact in het inloophuis 't moNUment. Doorlopend te bezoeken, meer info volgt.

 • Maandag 28 september 2020 • van 19u30 tot 21u30
  Een diagnose dementie... en dan?

Dr. Van Esbroeck en Dr. Van Dessel geven antwoorden op de vragen rond diagnostiek en het verandertraject van het dementiebeleid binnen het AZ Sint Maarten. Welkom vanaf 19u.

 • Maadag 23 november 2020 • van 19u30 tot 21u30
  Dementie - Dementievriendelijk - Dementie en Leven

Jurn Verschraegen (expertisecentrum dementie Vlaanderen) en Herman Wauters (expert RECD Orion i.s.m. PGN) lichten deze termen toe in een boeiend interview. Waar kunnen we terecht? Wat brengt de toekomst ons? Wat is dementievriendelijk? Hoe leren we hier mee leven? Welkom vanaf 19u.