Wat is een praatcafé? Wat kan je verwachten?

Met het Praatcafé dementie willen we dementie bespreekbaar maken en informatie over het thema delen. Een gastspreker leidt een thema in. Daarna is er ook tijd om persoonlijke ervaringen  uit te wisselen. De sfeer moedigt deelnemers aan  om te vertellen over de  dingen die hen bezighouden. Maar je kan ook gewoon komen luisteren. Het einddoel is dat mensen beter leren omgaan met dementie.

We nodigen steeds professionele medewerkers van verschillende organisaties uit waarmee je in gesprek kan gaan. Het praatcafé dementie gaat normaalgezien door in lokaal dienstencentrum De Schijf, Lijsterstraat 2, 2800 Mechelen. Door corona worden de praatcafés tijdelijk digitaal georganiseerd. Ze zijn gratis en iedereen is van harte welkom.

Jaarprogramma 2022

Het jaarprogramma voor 2022 ligt vast, download hier de flyer.

Deelnemen is gratis. Je bent welkom een half uurtje voor de start van de lezing. Reserveren is niet nodig als je individueel komt. Kom je in groep? Geef dan vooraf een seintje via dementie@mechelen.be of 0477 96 99 37

Door corona worden de praatcafés tijdelijk digitaal georganiseerd, je ontvangt na inschrijving een e-mail met een deelnamelink.