Gepubliceerd op:
14
november
2023

Ook in 2024 mogen we ons opnieuw Baanbrekende Werkgever noemen. Deze beweging sluit helemaal aan bij onze visie op het welzijn van onze medewerkers en onze visie op mobiliteit.

  • Minder onderweg,
  • duurzaam werkgeverschap en
  • slimmer en groener onderweg

dat zijn de drie pijlers van het charter Baanbrekende Werkgever. Het is een initiatief van De Lijn, Antwerp Management School en de vacaturesite Jobat. In het charter staat de medewerker centraal. De initiatiefnemers willen zo een positieve impact hebben op het welzijn van de medewerkers en gaven andere werkgevers de mogelijkheid om het charter online te ondertekenen.

Dat deed Stad Mechelen ook eind 2020. In ons HR-beleid hebben we al langer aandacht voor mensgericht hybride werken en duurzame mobiliteit. We hebben ingezet op plaats- en tijdsonafhankelijk werken, op vlotte verplaatsingen met (dienst)fietsen en geïnvesteerd in extra fietsenstallingen voor het personeel.

Leertraject

Als stad vinden we het belangrijk om mee aan de kar te trekken om de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken, te vertalen naar een uitgewerkt beleid waarin de werknemers en hun welzijn centraal staan. 

Dit jaar gingen we opnieuw samen met andere organisaties een boeiend leertraject aan: we kregen een uitgebreid maturiteitsrapport en namen deel aan workshops om kennis en best practices uit te wisselen. 

Meer weten? Ontdek onze jobsite.